De legendarische Britse reggaeband UB40 komt ook dit najaar voor drie shows naar Nederland. Op 23 november is UB40 in Paradiso Amsterdam, op 24 november in Doornroosje Nijmegen en op 25 november in De Oosterpoort in Groningen. UB40 zorgt voor een feest voor liefhebbers van poppy reggae met hits als ‘Food For Thought’, ‘One In Ten’, ‘Kingston Town, ‘Cherry Oh Baby’, ‘(I Can’t Help) Falling in Love With You’ en natuurlijk ‘Red, Red Wine’. Kaartverkoop start 1 juni, om 10.00 uur.

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met z’n naam naar het “Unemployment Benefit Form 40“, het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album “Signing Off” (1980) konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV. Sindsdien bracht de groep namelijk achttien studio- en vier live albums uit en besteeg de band uit Birmingham met meer dan vijftig singles de internationale hitlijsten. UB40 ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan zeventig miljoen platen.

Na diverse uitverkochte, succesvolle shows en festivaloptredens in 2015 en 2016 heeft de formatie de smaak te pakken: “We’ve played to over hundreds of thousand fans over the last tour and can’t wait to do it all over again”. De bezetting van UB40 bestaat uit ‘founding members’  Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang) en Brian Travers (sax/toetsen), plus Duncan Campbell (lead vocals, sinds hij in 2008 het stokje overnam van zijn broer), Martin Meredith (sax/keys), Lawrence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen) met haar founding member nog meerdere keren in Nederland te zien.

De energieke optredens van de Engelse succesband zijn ‘a trip down memory lane’, waarbij het werk van UB40 nog niets aan glans heeft verloren. Na hun festivaloptredens deze zomer zijn de drie data eind november dé kans om deze hitmachine weer aan het werk te zien.

 

Deel: