Zaterdagavond stond Armin van Buuren met zijn Armin Only Embrace tour voor de tweede maal in een uitverkochte Ziggo Dome, de tour staat in het teken van zijn nieuwste album. Een uur voor aanvang veranderde de Grote Zaal in Club Embrace, Frontofhouse Mafia mocht het publiek alvast warm draaien voordat Armin op zou komen. Door om het kwartier om te roepen hoe lang het zou duren voor aanvang werd het publiek voelbaar zenuwachtig. Als met Oud en Nieuw werd er door duizenden mensen afgeteld. Maar deze intro had niemand verwacht.

Op de klanken van een piano verschijnt er een prachtige ballerina aan de draaitafel, dat een voorbode blijk te zijn voor de rest van de avond. Eric Vloeimans op trompet lokt de dame naar hem toe het podium op, wat kan die man prachtig spelen. Op spitzen kruipt ze onder de desk door om met een lange rode sleep naar de klanken van de trompet te gaan. Daarmee gaat er aan beide zijden van het middendeel, als tijdens een voetbal wedstrijd, een rode doek over het publiek heen. Al met al is de opening bijna emotioneel te noemen. De spanning wordt opgebouwd als de drums erbij komen en met een knal, een hoop vuurwerk en slingers staat daar in ene de meester zelf. Armin bewijst die avond dat vuurwerk best binnen kan, mits je vuurwerende confetti gebruikt.

©PhotographyJohn Verhagen-ArminOnlyEmbrace-6mei2016-8492

“Goeie avond Amsterdam!” roept Armin van Buuren, “Ik hou er van om dat te zeggen”, dus nog een maal “Goede avond Amsterdam! Let the music Embrace you!” Vanwege de vele buitenlanders, er zijn vlaggen gespot van Engeland, Duitsland, Griekenland, Tsjechië, Brazilië en zelfs Indonesië, is de voertaal Engels. “Please welcome to the stage my second guest, Mr. Probz!”. ‘Another You’ is samen met Armin uitgebracht en wordt nu wel iets anders gebracht, het is immers Armin die in de spotlight staat. Door gebruik te maken van vele gasten in de naam Armin Only een beetje dubieus maar het maakte de show ook voller en dynamischer. De dansers zijn van essentieel belang, het bracht het nummer naar een hogere level en gaf iets moois om naar te kijken.

©PhotographyJohn Verhagen-ArminOnlyEmbrace-6mei2016-8746

Dat je dj bent wilt dat nog niet zeggen dat je vast zit achter je desk, Armin rende naar voren en vroeg aan iedereen om z’n handen in de lucht te gooien. Wat de gehele zaal natuurlijk mee deed. Naast Mr. Probz en Eric Vloeimans was er ook een podiumplaats voor Angel Taylor, Andrew Bullimore ook wel bekend als BulliSongs, Betsie Larkin, Cimo Frankel en Nederlands eigen rockband Kensington. Want zoals de titel van zijn nieuwe album zegt omarmt Armin niet alleen elektronische muziek maar alle stijlen. Met deze introductie werd Kensington op het podium verwelkomd en ook hun eerste nummer was de samenwerking met Armin ‘Heading Up High’.

©PhotographyJohn Verhagen-ArminOnlyEmbrace-6mei2016-8961

Met de ‘blue screen of death’ act liet Armin zien dat hij al die gasten eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Acteerwerk en een geweldige introductie van de elementen die hij in zijn show gebruikt, het geluid, de lichten, het vuurwerk, alles werd opnieuw “getest”. Wat liet zien hoeveel er bij komt kijken om een show neer te zetten.

©PhotographyJohn Verhagen-ArminOnlyEmbrace-6mei2016-9036

Voor het laatste nummer deden alle artiesten mee, ‘This Is What It Feels Like’ alle elementen werden zo ultiem bij elkaar gebracht. Toen de gasten van het podium verdwenen sleepte Armin een grote tas mee naar de draaitafel die vervolgens op het podium in de zaal stond. Tijd om terug te gaan naar het begin, ouderwets plaatjes draaien. Het was mooi om te zien hoe Armin door de tas aan het grabbelen was, op zoek naar de juiste plaat. Niks gaat boven echt vinyl.

©PhotographyJohn Verhagen-ArminOnlyEmbrace-6mei2016-8473

Armin van Buuren heeft goed uitgepakt met zijn nieuwe show, de visuals zijn van hoge standaard en door de dansers er in te verwerken krijgen zij een mooie ereplaats. De zelfde dansers op het podium zijn goed op elkaar ingewerkt en is prachtig om naar te kijken, vol energie, acrobatiek maar ook het klassieke ballet past er goed bij. Er is niet gierig omgegaan met de confetti en slingers, meerdere keren moest het podium worden leeg geblazen en vaak kwam de gedachte voorbij “Oh vat niet vlam” want de pyrotechnicus heeft ook goed werk geleverd, het moet lekker warm geweest zijn op de dansvloer. Met dit alles bij elkaar gaat de Embrace Tour echt een hit worden.

Foto’s (c) John Verhagen
Meer foto’s op Facebook

©PhotographyJohn Verhagen-ArminOnlyEmbrace-6mei2016-8952

Deel: