Elk jaar komt de familie Lennon vanuit Californië over naar Nederland voor een reeks concerten. De broers Kipp en Pat Lennon zijn de neven van de broers Michael en Mark Lennon en treden al sinds 1977 samen op en hebben inmiddels al vele honderden optredens in Nederland gegeven.

Venice-DexterReijsmeijer-9G5A0043 kopie

Tussen 26 april en 8 mei is de familie weer in ons land om liedjes van het nieuwe album ‘Brunch Buffet’ te spelen. Het nieuwe album bestaat dit keer niet uit nieuw materiaal, maar uit allemaal covers van nummers die de heren ooit geïnspireerd hebben of die ze al jaren zingen.

Op maandagavond 2 mei stond het gezelschap in de Rotterdamse de Doelen. De avond werd muzikaal geopend met het nummer ‘Everybody’s Changing’ dat origineel van Keane is. Andere nummers van het nieuwe album, dat is vormgegeven als een stroopwafel, zijn ‘She’s Always A Woman’ origineel van Billy Joel, The Wizard Of Oz filmklassieker van Judy Garland ‘Over The Rainbow’ afkomstig uit het jaar 1939 en een zeer recent en opmerkelijke cover van Ed Sheeran.

image-2016-05-04(1)

De Nederlandse toetsenist van Venice, Jasper Westerhof, trouwde afgelopen zomer en vroeg de heren of ze ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran op zijn bruiloft wilden spelen. Helaas waren de mannen niet in gelegenheid om naar Nederland te komen die dag, maar besloten om een filmpje op te nemen. Dit beviel zo goed en werd vol lof ontvangen, dat ze besloten om het nummer nu ook in de shows te verwerken. Kipp zei dat ze het lied spelen onder de voorwaarden dat als het lied goed werd ontvangen ze ‘genius’ zijn en als het niks is dat het de schuld van de toetsenist is. Gelukkig werd na afloop luid gejoeld en schreeuwden de fans vanuit de zaal ‘You guys are genius!’.

Venice-DexterReijsmeijer-9G5A9880 kopie

Venice staat bekend om de prachtige en karakteristieke samenzang. Maar niet alles wordt meerstemmig gezongen. Kipp en Marky zingen beiden solo nummers. Michael en Pat verzorgen de gitaarklanken, maar zingen uiteraard ook vele stukken mee.

image-2016-05-04(2)

Het lied ‘The Family Tree’ werd in 1999 uitgebracht en is toch wel het populairste nummer van de familie. Deze mocht dan ook niet ontbreken. Als afsluiter werd stilgestaan bij de op 21 april overleden zanger Prince Roger Nelson. Een ode mocht niet ontbreken aan deze legendarische artiest en daarom was de afsluiter van deze Venice-show ‘Kiss’. Het publiek klapte de stoelen in en ging helemaal los op de feestelijke ode aan de muzikaal alles kunnende prins.

Na afloop kwam het hele gezelschap inclusief drummer Dan Gillen, basgitarist Mark Harris en toetsenist Jasper Westerhof naar de foyer van de Doelen om daar het nieuwe album ‘Brunch Buffet’ te signeren. Uiteraard was er ook mogelijkheid om met de heren op de foto te gaan.
image-2016-05-04(3)
Op donderdag 5 mei treedt de Lennon familie op in Eindhoven, op vrijdag 6 mei is Venice te vinden in de Spiegel in Zwolle en 8 mei is voor dit jaar de laatste mogelijkheid om te genieten van de mannen in het Amphion Theater in Doetinchem.
Foto’s (c)  Dexter Reijsmeijer / Maxazine.nl
Deel: