Sunset Sons is een vier koppige band waarvan de band leden niet alleen de passie voor muziek delen, maar ook hun passie voor surfen. Het is dan ook niet verrassend dat ze heerlijke zomerse indierock leveren.
Begin vorig jaar maakte de band haar debuut op Nederlandse bodem en  sindsdien is de bandnaam steeds vaker in het vocabulaire van de Nederlandse muziekliefhebbers komen te vallen.  Nu, een jaar later, heeft de band intussen meerdere clubshows en festivals in Nederland gespeeld en stonden ze in februari nog als voorprogramma van Imagine Dragons in het Ziggo Dome. Niet alleen de fans merken dat de band steeds bekender wordt. Ook de band zelf ziet dat de harde stijging van hun muzikale achtbaanrit waarin ze zich in bevinden. ‘The first time we played a headline show here in the Netherlands there were like 15 people. And now it’s like a full house! That’s really crazy!’, aldus zanger en pianist Rory Williams. Maar niet op Nederlandse bodem gaat het goed met de band. Door heel Europa scoort de band goed met haar catchy zomerse indie rock songs. Met een recent uitgebracht debuut album opzak begon de band aan haar Europese tour. Deze maakte ook een stop in Amsterdam voor in avond in de Oude Zaal van de Melkweg.

De band werd bij opkomst al onder luid applaus ontvangen en met de setlist opener ‘Know My Name’ werd de sfeer in de zaal al gelijk op standje dansen gezet. Boven op het balkon had zich een groep vrienden verzameld, die duidelijk fan waren van de band te horen aan extra backingvocals gedurende de gehele avond, om er ook voor te zorgen dat de mensen, op het meestal wat rustigere, balkon ook tot beweging te brengen. En met succes. Al vanaf het eerste nummer gaf het publiek zich volledig over aan de vrolijke en dansbare songs van de band. Er hing een sfeer in de zaal van intense geluk en een aantal dames danste met gesloten ogen ritmisch mee op de muziek.

De setlist van de avond bestond vrijwel alleen maar uit nummers van het debuut  album ‘Very Rarely Say Die’. Niet alleen de nummers van het album die al op een van de vorige ep’s te vinden waren, zoals ‘September Song’, ‘Remember’ en ‘Loa’, werden met open armen ontvangen en meegezongen, maar ook de nieuwe nummers zaten in deze korte tijd al in de geheugens van het publiek geschrift. ‘Bring the Bright Light’ is daar een voorbeeld van. Het een na laatste nummer dat door de band gespeeld werd, maar het publiek was er duidelijk nog niet klaar voor om te stoppen. Woord voor woord werd er door de meeste mensen meegezongen, maar tijdens het refrein en alle oo’tjes en aa’tjes barste pas echt het hele publiek los. Over losbarsten gesproken. De band hoefde geen enkele moeite te doen om het publiek naar haar hand te krijgen, want dat gebeurde steeds al vanzelf.

De twee knallers van de avond bleven toch, zoals verwacht, ‘On The Road’ en ‘She Wants’. Beide nummers van het debuut ep ‘Le Surfing’. Er werd toch nog voorzichtig door zanger Rory Williams gevraagd of we konden helpen met een sing a long, maar op zijn gezicht kon je de gedachten van overbodigheid al aflezen. Want niet anders als verwacht barstte de zaal weer in volle koor uit.

Sunset Sons is meer dan een band met goede catchy zomerse liedjes. Het is ook een band die laat zien dat ze met veel liefde op het podium staan en dat ze dankbaar zijn voor wat ze allemaal mogen doen. De sympathieke uitstraling is misschien juist wel het gene wat de klik tussen de band en hun fans gelijk laat ontstaan. Er kan nog veel meer gezegd worden over de band. Maar na deze knaller van een show in de Melkweg hoeft er niet veel meer gezegd te worden, want de voorspellingen zijn dat dit zeer zeker niet de laatste show was op Nederlandse bodem.

Deel: