Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Wooden Soldiers

Concerttip vrijdag 25 maart: Wooden Soldiers in Café Wilhelmina

Wooden Soldiers is een zeskoppige soulfolk band uit Utrecht, die een gedegen bandsound met lyrische, meerstemmige zanglijnen combineert. Of het nu gevoelige, kleine liedjes zijn, of songs die opbouwen tot epische ontladingen, de band heeft een karakteristiek eigen geluid dat een aanvulling vormt op het huidige folk-aanbod in Nederland.

In 2012 ontstaan als akoestisch singer-songwritersduo, is Wooden Soldiers tot een zeskoppige formatie uitgegroeid. De band kenmerkt zich door een warme, meerstemmige sound, opvallende instrument keuzes – viool en Indiaas harmonium – en ongebruikelijke gitaarstemmingen.

De eerste EP ‘First’ werd in november 2013 gereleased en sindsdien wint de band bekendheid door onder meer het winnen van ‘de slag van Stukafest’, hun deelname aan de finale van ‘Clash of the Titans’, en vele optredens, waaronder in Club 3voor12, Tivoli, Le Guess Who mini, en Festival the Brave The Battle’. Ze waren geselecteerd voor de Popronde 2014, en hebben gespeeld in de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland en de Amsterdamse Popprijs.

Meer info: www.cafewilhelmina.nl

Bron: Vovert.

 

Deel: