Op donderdagavond 18 maart was de Ziggo Dome ‘the place to be’ voor de echte André Hazes fans! De grootste kroeg van Nederland was volledig uitverkocht. 70.000 mensen zagen hoe presentator Jeroen van der Boom en André Hazes Jr. en zijn zus Roxeanne hun entree maakten op een loopbrug die langzaam naar beneden kwam tijdens ‘Zij Gelooft In Mij’.
HollandZingtHazes-DexterReijsmeijer-9G5A9183 kopie
De Hazes-fans werden opgewarmd door Xander de Buisonje, die als eerste gastartiest een lied van Hazes mocht zingen. ‘Het Is Koud Zonder Jou’ werd als eerste door Xander gezongen. Later op de avond kwam hij terug om ‘Buona Sera / Oh Marie’ en ‘Leven Op Het Plein’ te zingen.
HollandZingtHazes-DexterReijsmeijer-9G5A8511 kopie
Ook ras-Amsterdammer Peter Beense was weer van de partij. Hij komt sinds de eerste editie in 2013 elk jaar het publiek vermaken met zijn krachtige stem. Dit jaar zong hij ‘Piove’, ‘Alsjeblieft Laat Me Zeggen Schat’ en ‘Dat ene Moment’.
HollandZingtHazes-DexterReijsmeijer-9G5A8556 kopie
Nieuwkomers
Nieuw waren dit jaar TVOH-finalist van 2014 Sjors van der Panne. Hij had de eer om ‘Geef Mij Nu Je Angst’ te vertolken. Rapper Lange Frans Frederiks had een eigen versie van ‘Ik Ben Een Gokker’ gemaakt. Hij betrad het podium in een op maat gemaakt wit jasje met op de voorkant ‘Bloed, Zweet en Tranen’ en op de achterkant de contouren van de held van de avond: André Hazes.
HollandZingtHazes-DexterReijsmeijer-9G5A9157 kopie
André Hazes deed tijdens zijn concerten altijd een drumsolo. Dochter Roxeanne heeft de drumtalenten van haar vader geërfd en gaf op de middenstip van de Ziggo Dome een fantastische drumsolo. Op de achtergrond werden beelden getoond van haar vader, die precies synchroon met Rox het drumstel bespeelde.
André Hazes Jr. heeft de afgelopen jaren gewerkt aan zijn stemgeluid en dat kan je zeker merken. Hij heeft afgelopen week zijn eigen album ‘Leef’ uitgebracht dat meteen op nummer 1 binnenkwam. Dreetje die vroeger regelmatig met zijn vader meezong, is verleden tijd. Vanaf nu is het André die met een volwassen stem ‘Ik Leef M’n Eigen Leven’ zong dat dicht in de buurt komt bij de versie van zijn vader.
HollandZingtHazes-DexterReijsmeijer-9G5A8952 kopie
Een duet tussen broer en zus zat er deze editie niet in door familieproblemen, maar dat mocht de pret niet drukken. Genoeg andere duetten vonden plaats op het grote podium: Jamai Loman zong tezamen met Maan de Steenwinkel, de The Voice Of Holland winnares van 2015-2016, het prachtige ‘Zij Gelooft In Mij’. Roxeanne en Xander zongen liefdevol ‘’N Vriend’, Glennis Grace bracht samen met Jeroen van der Boom ‘Als Je Alles Weet’ en Danny de Munk had eindelijk de kans gekregen om Droomland te zingen met André Hazes Jr.
HollandZingtHazes-DexterReijsmeijer-9G5A8667 kopie
Nadat de grootste hits van André Hazes gezongen waren door de twaalf artiesten was het tijd om met z’n allen ‘Het Laatste Rondje’ te zingen onder het genot van een ijskoud biertje, want die mag op zo’n avond als deze natuurlijk niet ontbreken.
HollandZingtHazes-DexterReijsmeijer-9G5A8811 kopie
Helaas was na ruim 40 nummers de koek op, maar er is ook goed nieuws! Volgend jaar kan er weer heerlijk meegezongen worden met de nummers van de legendarische volkszanger en wel op 23, 24 en 25 maart.
Vanavond en zaterdagavond wordt het feest minstens zo gezellig in de grootste kroeg van Nederland met liedjes die een ieder zonder veel moeite uit zijn hoofd kan meezingen. Gastartiesten zijn eigenlijk overbodig, maar zorgen wel voor een extra gezellige sfeer. Wie er volgend jaar de liedjes van Hazes op het podium zingen, wordt later bekend gemaakt.
Foto’s: Dexter Reijsmeijer – Maxazine
Deel: