Het album ‘Queen For A Day’ van Anouk is deze week binnengekomen op de hoogste positie in de Album Top 100. Anouk scoorde in totaal twaalf nummer één-noteringen in de Album Top 100.

‘Queen For A Day’ is volgens Anouk een liefdesbetuiging aan de pure popsong. Zoals de eerste single, het catchy ‘Run Away Together’, het zorgeloze liefdesliedje ‘Be My Baby’ of de opzwepende dancetrack ‘We Are’. Anouk: “Ik heb door de jaren heen altijd popnummers geschreven, ik hou gewoon van pop.”

Later dit jaar volgt nog een album, dat volgens de zangeres een wat meer ‘underground feel’ krijgt. Want, zo zegt Anouk: “Uit alleen pop haal ik gewoon niet mijn voldoening. Ik had nog zoveel ideeën liggen. Ik dacht: ‘laat ik die nu eens allemaal op de plaat zetten en dan maak ik gewoon twee albums in een jaar. Het ene alleen met pop en op het andere zet ik al mijn andere muzikale behoeften.”

Deel: