Op dinsdag 23 februari stond Jeremy Loops, artiestennaam van Jeremy Hewitt, in de uitverkochte The Max in de Melkweg. Het is zijn eerste Europese tour, en de show in Amsterdam is de grootste op de show in Londen na. Hij vertelde tijdens het concert dat de show oorspronkelijk geboekt was in de theaterzaal (300 man), geupgradet werd naar de Oude Zaal, en uiteindelijk nogmaals geupgradet naar The Max.

Hannah Trigwell verzorgde het voorprogramma. Zij heeft haar bekendheid vooral te denken aan Youtube, een platform waar Jeremy ook veel gebruik van maakt door het maken van vlogs, en op die manier promotie. Hannah speelde eerst een aantal eigen nummers, gevolgd door twee covers, Sam Smith – Stay With Me. Daarna werden we gerickrolled: Rick Astley – Never Gonna Give You Up, beide prachtige bewerkingen van de originelen.

Hannah Trigwell

Hierna was het de beurt aan Jeremy Loops, hij komt op, spelend op zijn mondharmonica, en doet het bekende ritueel wat hij doet aan het begin van zijn eerste nummer. Hij gaf de mensen op de eerste rijen een boks, op teken van zijn mondharmonica.

Jeremy LoopsWanneer hij voor een nummer de saxoon wilde gaan loopen, waarschuwde hij  dat dit ook wel eens misgegaan is tijdens de tour. En dat of we de saxofonist extra succes wouden wensen, omdat het erg opvalt wanneer de saxofoon uit de maat gelooped is. Het loopen van de saxofoon lukte vanavond zonder problemen.

Later liet hij ook nog het publiek zingen en nam dit ook op met het looppedaal. Het applaus was groot toen dit terug te horen was.

Jeremy loopt alles, zijn gitaar, stem, mondharmonica, maar ook een speelgoed keyboardje met andere dingen die ook geluid maken.  Hij grapt dat hij het speelgoed gestolen heeft van een kindje, maar dat dat okay is omdat hij daarvoor een liedje heeft gezongen. Hij weet met behulp van een percussie onderdeel van het speelgoedje de basis te leggen van een nummer.

Jeremy LoopsJeremy hield ook nog een praatje over dat ze een independent band zijn, en heel veel zelf doen. Dat het daardoor onder andere gemakkelijker was om tweemaal de zaal te upgraden. Hij doet ook veel met social media, en video, wat ook tijdens het concert te zien was, door het filmpje, en ook een foto die voor instagram gemaakt werd. Tijdens het laatste nummer was ook nog iets te zien wat lijkt op een 360 graden camera. We zijn benieuwd naar de beelden die dit oplevert.

Jeremy kondigde deze avond aan dat hij geboekt is voor zijn eerste festival in Nederland dit jaar, Concert at Sea. Ook vertelde hij dat er later deze week in de concerto een album release feestje gegeven wordt dat gratis toegankelijk is. Dit jaar in oktober komt Jeremy Loops terug naar Nederland voor een concert.

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nlJeremy Loops

Deel: