Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaa19 nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Massive Attack

Concerttip woensdag 24 februari: Massive Attack in Klokgebouw

Vanavond staat Massive Attack in het Klokgebouw als onderdeel van hun Europese tour. Na een indrukwekkend optreden op Pitch Festival en een in no- time uitverkocht concert in TivoliVredenburg weten we dat dit een show wordt om niet te missen! Support act is Young Fathers. De kaartverkoop start op 9 oktober om 10.00 uur.

Het collectief uit Bristol breekt in 1991 door met hun nummer 1 hit ‘Unfinished Sympathy’,  afkomstig van het baanbrekende album ‘Blue Lines’. Een nieuwe sound is hiermee geboren. Hiphop zonder rap maar met soulvolle vocalen en invloeden uit reggae, dub en house.

In de jaren die volgen zijn er lange perioden van stiltes en spontane releases. In 1998 komt de band met een derde studioalbum ‘Mezzanine’ en scoort weer een enorme hit met het nummer ‘Teardrop’.  Het laatste (vijfde) studio album ‘Heligoland’ dateert inmiddels uit 2010.  Fans hoeven echter niet veel langer meer te wachten. De band heeft onlangs bekend gemaakt dit jaar nog met nieuw materiaal te komen.

Meer info: www.klokgebouw.nl

 

Deel: