Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Pinkpop 2016 bevestigt: Gary Clark Jr.

Gary Clark Jr. komt dit jaar vanuit Austin (Texas, USA) naar Pinkpop. Hij werd geboren op 15 februari 1984 en is een Amerikaans gitarist en acteur. Hij wordt beschreven als ‘the future of Texas blues’ (‘de toekomst van de Texas blues’). Ook worden er vaak vergelijkingen met gitaarvirtuoos Jimi Hendrix gemaakt. Clark is beïnvloed door blues, rock-‘n-roll, jazz, soul, country en hiphop. Hij staat bekend om zijn fenomenale ‘fuzzy’ gitaarspel in combinatie met een warme soulstem.

Op 26 januari 2014 won hij tijdens de Grammy Awards de prijs voor de ‘Best Traditional R&B Performance’ voor ‘Please Come Home’.

Deel: