Paaspop voegt weer een sieraad aan het steeds voller wordende programma toe: op vrijdagavond 25 maart speelt Golden Earring in Paaspop’s indoor stadion Apollo. Hier zullen verder ook onder meer Chef’Special, De Jeugd Van Tegenwoordig, Fun Lovin’ Criminals, Jett Rebel, The Prodigy, Typhoon en Underworld optreden. Méér namen volgen spoedig.

Golden Earring
De Popprijs mochten ze om onbegrijpelijke redenen niet komen ophalen dit jaar. Maar dat Golden Earring er in 2016 wél met de ‘PaasPopprijs’ vandoor gaat is meer dan terecht. Vijftig jaar in het vak en nog steeds rocken Cesar en de andere drie keizers Barry, George en Rinus harder dan een met ruw diamant gewapend blok granieten beton. Wat kunnen we nog over deze levende legendes zeggen dat niet al eerder in een bibliotheek vol biografieën smakelijk werd opgedist? Dat als ze in de jaren zeventig in Amerika waren gebleven (waar ze optraden met Kiss, Aerosmith, Santana, Led Zeppelin, The Who, Lynyrd Skynyrd, Eric Clapton en Pink Floyd) ze nu één van de grootste rockbands ter wereld zouden zijn? Dat als schilder Johannes Vermeer nu had geleefd, zijn beroemdste schilderij ‘Meisje met de Gouden Oorring’ had geheten? Ze eind 2015 nog moeiteloos de Ziggo Dome uitverkochten? Een treinwagon vol hitsingles, prestigieuze prijzen en gouden & platina platen hebben? Ze onlangs hun eigen Five Zero Brandy en de ijzersterke ep ‘The Hague’ uitbrachten? Dat Nederland uit respect voor deze rockbovenbazen een stad naar ze zou moeten vernoemen? Hoe dan ook: de vier sympathieke Hagenezen komen naar Schijndel om datgene te doen wat ze het beste kunnen: de tot de nok toe afgeladen gevulde Apollo 180 graden draaien. Voor heel even is Den Haag provinciehoofdstad van Noord-Brabant…

Paaspop: elf podia en een gevarieerd randprogramma
Paaspops skyline van sfeervolle circustenten, prachtige decors en statige torens is van heinde en verre al zichtbaar. Drie dagen en nachten nonstop actie & avontuur met 170 acts, verdeeld over 13 uitbundig gedecoreerde podia en area’s die ‘s avonds door duizenden lichtjes worden betoverd. Met een veelzijdig programma dat plaats biedt aan hiphop, dance & house, heavy & loud, singer-songwriter, rock en pop maar ook aan cabaret, theater, comedy, absurditeiten en entertainment.

Foto’s (c) Sander van den Berg, Maxazine.nl

Deel: