Twee vuurrode vleugels, twee pianisten, een drummer en saxofonist/percussionist vormen het gezelschap van Crazy Piano’s. De band tourt met de ‘Lets Go Crazy’ tours al ruim vijf jaar langs de Nederlandse theaters. Op zaterdag 23 januari streek de voorstelling met een speciale Snow-editie neer in het Chassé Theater te Breda.

Crazy Piano’s kennen we vooral van de gelijknamige pianobar in Scheveningen, waar avond na avond op hoog niveau live muziek wordt geserveerd aan het publiek. Het ijzersterke concept dat de Nederlandse muziekindustrie Roel van Velzen bracht, heeft inmiddels een doorontwikkelde theaterproductie naar de theaters gebracht. Al meer dan vijf jaar reist de voorstelling langs de theaters met de zogeheten ‘Lets Go Crazy’ theatertournee. Tot en met april 2016 brengt het gezelschap de ‘Snow editie’ waar het publiek wordt meegenomen langs diverse wintersportgebieden. Gelukkig wordt er naast de ski’s op toneel geen woord gerept over wintersport; op een flinke dosis met aprés ski na dan!

Crazy Piano's Bas Oeijen 11

 

De avond werd geopend met het populaire ‘Imagine’ van John Lennon waarna in hoog tempo ‘On my mind’ van Ellie Goulding en ‘Four Five Seconds’ van Rihanna volgde. Pianisten Stevie en Kevin schoten daarop direct in de interactie met het publiek, deelden de zaal in tweeën en zongen samen met het publiek ‘Hit The Road Jack’ waarmee de toon werd gezet. De toon, ook wel de gemoedelijke en gezellige sfeer heeft de gehele avond aangehouden.

Crazy Piano's Bas Oeijen 3

 

De productie kent een hoog meezinggehalte en de band investeert veel in de sfeer tijdens de show. Het publiek had daarnaast een aardige vinger in de pap waardoor er verzoekjes gespeeld werden en het betrekkingsniveau steeg. Vooral toen de avond richting zijn climax klom, werd het publiek letterlijk en figuurlijk onderdeel van de voorstelling.

Crazy Piano's Bas Oeijen 13

 

De authenticiteit van Crazy Piano’s maakte dat de band zich wist te onderscheiden van andere livemuziekgezelschappen. Met kwalitatief goede covers gecombineerd met ludieke sketches en rake interactie wisten zij een energieke theateravond te verzorgen. Een avond die al snel veranderde in een muzikale achtbaan. Een achtbaan met een afwisselend repertoire dat ook bij de individuele bezoeker emoties los wist te maken. De ‘Lets Go Crazy’ tournee is een voorbeeld van hoe een live-band muziek kan vormen tot totaaltheater voor jong en oud.

Foto’s (c) Bas Oeijen, Maxazine.nl

Crazy Piano's Bas Oeijen 1

 

 

 

Deel: