Afgelopen week was het Country Music’s Biggest Night, de Country Music Association Awards werden uitgereikt. De presentatie van deze spectaculaire avond was voor de 8e keer in handen van Brad Paisley en Carrie Underwood. Zoals gewoonlijk begon de avond met de monoloog van de gastheer en gastvrouw waar ze het afgelopen jaar met een komische blik bekeken. Brad Paisley introduceerde een nieuw woord, ‘SamHunting’, oftewel het praten in een liedje dat naadloos over gaat in zingen zoals Sam Hunt dat doet in ‘Take Your Time’. Ook werden de scheidingen van onder andere Ben Affleck en Jennifer Garner, Blake Shelton en Miranda Lambert en natuurlijk die van Miss Piggy en Kermit belicht.

CMA logo

Voor de in januari op 94-jarige leeftijd overleden Little Jimmy Dickens was er een korte herdenking. Er werd een korte video montage getoond van zijn optredens tijdens de CMA Awards van de afgelopen jaren. Zo was hij onder andere te zien als Justin Bieber. Paisley, die goed bevriend was met Dickens, zei dat Jimmy zijn laatste wens was om deze wereld te verlaten door mensen te laten lachen. Toen er een gouden urn op het podium kwam stak Paisley zijn hand hier in waarop de hele zaal stil viel. Na een korte pauze voor het effect haalde hij een nog kleinere urn tevoorschijn. “Een laatste lach”, aldus Underwood.

Chris Stapleton de grote winnaar

Chris StapletonGrote winnaar van de avond was Chris Stapleton die alle drie zijn nominaties verzilverde. Luke Bryan werd net als vorig jaar gekroond tot Entertainer Of The Year en Miranda Lambert ontving voor de 6e keer de award voor Female Vocalist Of The Year.

 

Het beste optreden van de avond werd verzorgd door Chris Stapleton die samen met Justin Timberlake zijn hit ‘Tennessee Whiskey’ vertolkte en daarna Justin’s ‘Drink You Away’.

De winnaars van de CMA Awards 2015 zijn:

Entertainer Of The Year
Luke Bryan

Female Vocalist of the year
Miranda Lambert

Male Vocalist Of The Year
Chris Stapleton

Vocal group Of The Year
Little Big Town

Vocal Duo Of The Year
Florida Georgia Line

New Artist Of The Year
Chris Stapleton

Album Of The Year
Chris Stapleton – Traveller

Single Of The Year
Little Big Town – Girl Crush

Song Of The Year
Girl Crush geschreven door Liz Rose, Lori McKenna, Hillary Lindsey

Musical Event Of The Year
Keith Urban en Eric Church – Raise ‘Em Up

Music Video Of The Year
Maddie & Tae – Girl In A Country Song

Musician Of The Year
Mac McAnally – Guitar

Photo: Instagram Chris Stapleton

Deel: