Op zes november 2015 verschijnt het nieuwe album van Anouk in de Nederlandse platenwinkels. Het album genaamd ‘Greatest Hits‘ zal zoals de titel al vernoemd alle grote hits bevatten die Anouk in haar muzikale carrière heeft geschreven.

AnoukDe Nederlandse zangeres Anouk Teeuwe kent een rijkelijk muzikaal verleden wat in in 1997 voor het eerste piekte met de hitsingle ‘Nobody’s Wife’ waarmee Anouk zichzelf als pop rock zangeres op de kaart zette voor het grote publiek. Daarna schoot de Haagse zangeres in een versnelling die heeft aangehouden tot het jaar 2015 waar we nu in leven. Anouk won inmiddels vele grote prijzen waaronder een Gouden Harp. Ook vertegenwoordigde zij Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival in 2013 met het liedje ‘Birds’ en stond zij meerdere avonden voor een uitverkocht Gelredome tijdens haar Symphonica in Rosso concerten.

Datzelfde liedje ‘Birds’ is terug te vinden op het ‘Greatest Hits’ album wat begin november uitkomt. Op dit album treffen we alle grote hits van Anouk waaronder het meeste recente nummer ‘Dominique’ waar Anouk Nederlandstalig zingt. Het album telt in totaal 29 nummers verspreidt over twee CD’s. Op het album treffen we onder andere ook het nummer ‘Hold Me’ samen met singer songwriter Douwe Bob.

Maar uiteraard staat het album vooral vol met die heerlijke klassiekers als ‘Are U Kidding Me’, ‘Girl’, ‘Modern World’, ‘Down & Dirty’ en het recente ‘New Day’. Rustige nummers worden afgewisseld met de Anouk-eigen rocknummers wat zorgt voor een prettige afwisseling. Anouk – Greatest Hits is daarmee een mooi eerbetoon aan de glansrijke carrière van Anouk. (9/10) (Universal)

Deel: