Woensdag 14 oktober is het Amsterdam Dance Event weer van start gegaan. Nederland is een week lang het episch centrum van de dancemuziek met ruim 800 feesten op 80 locaties met ruim 2000  dj’s. Naast alle showcases en feesten is er ook voor de 350.00 bezoekers ook ruimte om conferenties, workshops en exposities te bezoeken.

Annual Network Bash ADE

Zoals elk jaar steken drie grote DJ managements de koppen bij elkaar om een mooie event te organiseren in Club NL. LIWYN, EEMM en Pilot Agency hebben een paar prachtige namen onder contract staan en worden de jaarlijkse netwerkborrels gezien als de officieuze aftrap van ADE. Net als vorig jaar hing er weer een gezellige sfeer met als hoogtepunt natuurlijk de gezamelijke set van Erick E. en Roog.

HATY HATY

De Utrechtse producer David Douglas riep vorig jaar al de hulp in van Blaudzun voor een samenwerking op zijn album ‘Moon Observations’. Dat resulteerde in het nummer ‘White Heat Blood’. De muzikale klik was van dien aard dat de twee besloten hebben om samen een compleet album te maken. Het project HATY HATY omhulde zich tot woensdagavond in een sluier van het onbekende, nu dan eindelijk de onthulling!

HATY HATY

In het geweld van grote feesten met de allerbeste dj’s ter wereld is het redelijk bijzonder dat de kleine zaal van Paradiso goed gevuld is voor een onbekende act. De nieuwsgierigheid is blijkbaar bij velen gewekt op de openingsdag van ADE. De eerste basdreunen van HATY HATY klonken veel belovend met Douglas achter het mengpaneel. Johannes Sigmund had zijn gitaar ingeruild voor een keyboard en laptop, gelukkig was de microfoon niet verdwenen. De vuige beats in combinatie met de donkere zanglijnen van Blaudzun maakte dat de Paradiso een techno underground sfeertje kreeg. Door deze combinatie en opstelling waren er zelfs momenten dat het duo te vergelijken is met het onbekendere werk van Underworld. Zelfs de breakbeat deed het uitstekend bij het publiek dat steeds meer aan het bewegen sloeg naar mate avond vorderde. Terwijl in de grote zaal het beats van Olivier Heldens al hoorbaar waren, kwam er een einde aan het optreden in de kleine zaal. Na maanden speculeren werd het woensdagavond duidelijk dat het dance-jasje op maat is gemaakt voor Blaudzun, en de indiepop toevoeging perfect lijkt voor David Douglas. In het voorjaar 2016 zal het album uitkomen en vooralsnog… missie geslaagd!

Foto’s (c) Armelle van Helden, Maxazine.nl

Deel: