Op 5 oktober stond Lucy Rose in de uitverkochte bovenzaal van Paradiso. Je kunt haar kennen als de vrouwelijke stem van Bombay Bicycle Club op de albums ‘Flaws’ en ‘A Different Kind of Fix’. Lucy trad in april 2013 op in de HMH als supportact voor Counting Crows. Met de Europese tour waar het optreden maandagavond een onderdeel van was promoot ze haar nieuwe album ‘Work it out’, dat uitkwam op 6 juli. Het was bijzonder om haar te zien in een intieme zaal als de kleine zaal van Paradiso, aangezien ze in haar thuisland voor zalen van het formaat van de grote zaal speelt.

De support act wordt de hele tour verzorgd door JOCO. De twee Duitse zussen Josepha en Cosima speelden zelf afwisselend keyboard, drum en gitaar. Tussen de nummers door vertelden ze met veel trots dat ze hun debuutalbum ‘Horizon’ hebben opgenomen in de Abbey Road Studio’s. Ze deden dat met producent Steve Orchard, die eerder samenwerkte met Paul McCartney, Coldplay, Björk en een Grammy op zijn naam heeft voor een album van Bela Fleck. JOCO wist het publiek goed te vermaken doordat ze tussen de nummers door het publiek vooral in het Nederlands toespraken, iets wat ze geleerd hebben in de tijd dat ze in Nederland het conservatorium gevolgd hebben.

JOCO

Hierna was het de beurt aan Lucy Rose en haar vierkopige band. Ze begon met de single ‘Like an Arrow’ van haar nieuwe album. Op het nieuwe album heeft ze over het algemeen een wat electronischer sound dan op het veelal akoestische debuutalbum. Bijna het gehele nieuwe album werd ten gehore gebracht, afgewisseld met nummers van de eerste plaat zoals ‘Middle of the Bed’, ‘Shiver’ en ‘Lines. Het publiek at alles uit de hand van Lucy, waarbij volop wordt meegedanst en meegezongen.

Lucy vertelde dat ze het tweede nummer dat ze tijdens de toegift speelde, dat het voor de tweedee keer ooit is dat ze het live ten gehore brengt, omdat ze het alleen tijdens speciale gelegenheden speelt. Blijkbaar vond ze de avond speciaal genoeg.

Wanneer Lucy voordat ze met het laatste nummer ‘Into the wild’ begon, controleerde ze of haar gitaar goed gestemd was. Haar vraag aan het publiek gaf aan dat het o.k. was. Hierop vroeg ze hoe het publiek dat had kunnen weten, omdat er een ‘whacky tuning’ gebruikt wordt bij dit nummer. De zangeres vroeg of ze haar dan ook konden vertellen om welk nummer het zou gaan. Lucy was zichtbaar verbaasd dat inderdaad iemand uit het publiek het goede antwoord kongeven. Het nummer wat volgde was een prachtige afsluiting van deze avond.

Aansluitend aan de Europese tour, zal ze in oktober en november nog door het Verenigd Koninkrijk reizen.

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

Lucy Rose

Foto’s (c) Sander Rijken / Maxazine

Deel: