Lil’ Kleine en Ronnie Flex deden deze zomer veel stof opwaaien met hun megahit Drank en Drugs. De single is afkomstig van de plaat New Wave, waarop veel jonge hiphop talenten met elkaar samenwerken. Er zijn nog geen plannen voor een vervolg van New Wave, maar Lil’ Kleine en Ronnie Flex zetten hun samenwerking voort: “Het succes is heel groot, dan is het wel slim om meer samen te gaan doen.”

Voor het New Wave-project verblijven verschillende jonge rappers begin 2015 tien dagen op Schiermonnikoog. Het is een initiatief van het TopNotch-label. Ze komen met een volledig album terug, waarvan Drank & Drugs de grootste hit wordt.

Geen bewuste hit voor Lil’ Kleine en Ronnie Flex

“We hebben gewoon iets gedaan dat we echt tof vinden”, zegt Lil’ Kleine over Drank & Drugs. “We hebben echt niet bewust een hit proberen te creëren, of iets waar veel mensen geshockeerd van zouden raken. We hebben ons eigen ding gedaan. Toen ik het aan mijn vrienden liet horen wist ik wel dat het een dingetje kon worden, want iedereen ging er gelijk heel lekker op.”

Weinig tijd

Lil’ Kleine en Ronnie Flex maakten in het verleden vaker samen muziek en willen de samenwerking nu zeker voortzetten. “Maar er is nu erg weinig tijd voor”, zegt Lil’ Kleine. “De agenda is vol. Er zijn eind september wat studiodagen gepland. Dat zal niet onder de New Wave-vlag zijn, daar zijn momenteel geen plannen voor. Maar als wij in de studio staan kan het maar zo dat producer Reverse of een andere artiest langs komt.”

Ronnie Flex en Lil’ Kleine staan op 10 oktober op Festyland. Maxazine mag kaarten voor dit geweldige festival weggeven. Klik hier voor de prijsvraag.

Video © FaceCulture
Foto © Hans Kreutzer

Deel: