De Britse electropop band Years & Years is een van de hotste bands van dit moment. Wereldwijd scoorde het trio een grote hit met ‘King’ en op Lowlands puilde de Heineken-tent uit tijdens hun optreden vrijdag. “Je verwacht geen fans te hebben. Eigenlijk ken ik iedereen wel op de eerste rij. Ik ken hun namen, weet wat ze bezighoudt, omdat ik ze elke show weer zie”, zegt zanger Olly Alexander.

Een van de grootste fans van de band is de Nederlandse Marina Gnodde. Zij heeft het afgelopen half jaar al vijftien concerten in heel Europa bijgewoond. Lowlands is voor haar een welkome afwisseling van de normale shows. “Nu hoefden we niet zo lang te wachten. Normaal staan we acht uur in de rij.”


Emre Turkmen, toetsenist van Years & Years, voelt zich bijna ongemakkelijk bij zoveel toewijding. “Zij steken zoveel tijd, moeite en geld in ons. Daarom probeer ik zoveel mogelijk met ze te praten”, zegt hij. “Ik zeg zelfs dat ze niet zoveel geld moeten spenderen om ons achterna te reizen, maar ze lijken niet te luisteren”, lacht hij.

Video © FaceCulture
Foto © Kim Balster

Deel: