Eerder maakten wij bekend dat Prince dit jaar een nieuw album gaat uitbrengen met zijn band 3rdEyeGirl. Het album, getiteld ‘HITNRUN’ (voorheen ‘The Hit & Run Album’) zal uitgebracht worden via het streaming media medium Tidal. ‘HITNRUN’ is de opvolger van de in 2014 gereleaste albums ‘Art Official Age’ en ‘PlectrumElectrum’. ‘HITNRUN’ zal vanaf 7 september beschikbaar zijn.

In een verklaring liet Prince weten waarom hij in zee ging met Tidal:
“After one meeting, it was obvious that Jay Z and the team he has assembled at Tidal recognize and applaud the effort that real musicians put in2 their craft 2 achieve the very best they can at this pivotal time in the music industry. Secondly, Tidal have honored Us with a non-restrictive arrangement that once again allows Us to continue making art in the fashion We’ve grown accustomed 2 and We’re Extremely grateful 4 their generous support. And lastly, in the tech-savvy, real-time world We all live in 2day, everything is faster. From its conception and that one & only meeting, ‘HITNRUN’ took about 90 days 2 prepare its release. If that’s what freedom feels like, ‘HITNRUN’ is what it sounds like”.

Afgelopen juli verwijderde Prince al zijn muziek van de diverse streaming media, behalve bij Tidal. (Vreemd genoeg bracht hij vorige week nog een track uit via Spotify). Prince’s ‘Rally 4 Peace’ concert, dat plaatsvond in Baltimore, werd ook door Tidal aangeboden. Op ‘HITNRUN’ staat de single ‘HARDROCKLOVER’, deze is hieronder te beluisteren.

Deel: