Will and the People, toch leuk om een band na een aantal jaren weer eens te zien en horen. Helemaal in de ambiance van de grote Stevenskerk in Nijmegen. In 2013 hoorden we Will and the People al eens tijdens de 4 daagse feesten. Toen speelden ze op het Havana strandje aan de overkant van de Waal in een relaxed sfeertje. Ze waren een opkomende band en hadden net hun eerste hitje ‘Lion in the Morning Sun’ die veel op 3FM werd gedraaid. Zouden ze nu volwassener en completer geworden zijn?

De Stevenskerk was zoals altijd weer prachtig versierd met vele bloemstukken. Anders was dit jaar de achterkant van het podium, dat was doorschijnend waardoor je de kerk in al zijn pracht en praal kon zien. De kerk was aardig rokerig bij binnenkomst en dat was niet van de wierook. Zanger Will Rendle houdt wel van een smokey. Zou hij van te voren los zijn gegaan?

Will and the People speelde deze avond een aantal hele nieuwe nummers zoals de opener ‘Gigantic’ en ‘Killertime’, dat niet eens op hun setlist stond. Het werd een avondje improvisatie en aanpassingen aan de galm van de kerk. Dat leek goed uit te pakken, want muzikaal hadden de heren het prima voor elkaar.

Tegen het eind van het optreden kwamen de hits ‘Salamander’ en ‘Lion in the Morning Sun’ langs als toegift. Ze kwamen daarna nog een extra keer terug tot groot genoegen van het publiek met ‘The Game’. De meeste van hun songs had Will and the People aangepast aan de kerk; Veel samenzang en zachte begeleiding op piano en akoestische gitaren. De zangstem van Will Rendle was super helder en toch krachtig. Jammer dat hij tussen de nummers door wat liep te brabbelen, waardoor hij soms moeilijk te verstaan was. Ze zochten soms het randje op van wat in de kerk qua geluid mogelijk was. Soms namen ze ook helemaal gas terug en zongen ze a capella, waardoor de precisie van hun stemmen pas echt goed hoorbaar werd.

In de Stevenskerk in Nijmegen heeft Will and the People laten horen dat de band meer is dan alleen die partyband. Het optreden duurde maar liefst 70 minuten en men vond het zo tof dat ze ook nog gingen optreden in de stad. Dit keer waarschijnlijk wel als partyband.

willandthepeople14

Deel: