De tweede dag van Park City Live was klaar om aan te breken, maar waar er de eerste dag een snikhete zon boven het festival terrein hing, hingen op dag 2 donkere grauwe (regen-) wolken. Maar desalniettemin werd het alsnog een zonnig zomers feestje met de line up die op dag 2 voorgeschoteld werd.

Rowwen Heze
Rowwen Heze bestaat dit jaar 30 jaar en als een echte Limburgse muziek god moest dit feest natuurlijk ook op ParkCity Live gevierd worden. De vaste maatregelen werden voor aanvang al getroffen. Poncho aan en biertjes in de hand. Liters bier werd er de lucht in gegooid toen de band het podium opkwam. Voor een niet Limburger was het moeilijk om mee te dingen in het feest gehalte, en dan hebben we het nog niet eens over het Limburgs accent waarmee gezongen wordt. Om nu echt te bepalen of het optreden kei tof of juist een miskleun was lieten we het Limburgse volk spreken. Onderzoeksvraag: hoe goed was Rowwen Heze?

Hier een korte samenvatting: “Het is prachtig om te zien hoe iedereen samen feeft viert en uit volle borst Limburg vertegenwoordigt in taal en bloed. Het is niet voor niks dat ze dit jaar hun 30 jaar jubileum vieren. Als wij Limburgers het al niks hadden gevonden, hadden ze het nergens in Nederland gered. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook genoeg Limburgers die de muziek van Rowwen Heze niet kunnen verdragen en dat kan ik me dan ook wel weer voorstellen. Het is een soort carnaval, je houdt er van of je houdt er niet van, maar je moet het ooit meegemaakt hebben.”

Nu even donder dollen. Ondanks dat Rowwen Heze nog steeds wacht op het moment dat heel Holland Limburgs lult was het voor veel festivalbezoekers een hoogtepunt en een muzikaal feest dat terecht al 30 jaar over Nederland waait.

DeWolff
Dat Limburg trots is op de muziek die ze maakt merkten we al bij Rowwen Heze. De zondag line up van Park City Live bevatte nog een Limburgs pareltje. Namelijk de psychedelische rock band DeWolff. Geboren in Heerlen, opgegroeid in Geleen, maar tegenwoordig woonachtig in Utrecht. Desondanks dat ze de Limburgse grenzen hebben verlaten werd het trio met een oorverdovend applaus ontvangen.

In tegenstelling met de andere acts was het nu juist de band die de voetjes van de vloer lieten komen. Gepaard met een set waarin de instrumentale stukken de overhand namen, werd het podium vol energie met de grond gelijk gemaakt. Het publiek werd daardoor geheel omvergeblazen en kon alleen nog maar met verbazing naar het podium staren. Hoewel het veld echt niet afgeladen vol stond en er hier en daar niet zuiver werd gezongen, was het een krachtig optreden waarmee de band aantoonde dat ze nog wel eens grote dingen kan gaan doen.

The Common Linnets

Vrolijk en sprankelend als altijd betrad Ilse De Lange samen met de rest van The Common Linnets het podium. Limburg ontving de country folk band met open armen en kreeg door de enthousiaste uitstraling van Ilse weer een sprankeltje zon binnen na een regenachtige dag.

“Terug naar de basis en de muziek maken die ik echt leuk vind”, was de insteek voor het voortzetten van The Common Linnets. Die basis zijn ze hier in Nederland inmiddels al lang en breed gepasseerd, dat was ook bij Park City Live te merken. Mensen deinsden mee op de muziek, sloten de ogen en zongen mee. Natuurlijk was het het nummer ‘Calm After The Storm’ dat voor de meeste mensen de kers op de taart was, maar dat was slechts een klein stukje van magische optreden. Het waren de zonnestralen waar iedereen de hele dag al naar snakte en uiteindelijk als lichte veertjes in Heerlen neerstreken.

Jett Rebel

Het nieuws was de meesten niet ontgaan dat een dag voor Park City Live festival afsluiter Jett Rebel van het podium was gevallen tijdens North Sea Jazz. Niks gebroken, maar wel last van de ledenmaten. Geen paniek, gelukkig ging zijn show gewoon door. En hoe. Gepijnigd of niet, Jett Rebel liet zien dat zijn hart voor muziek altijd op de eerste plaats zou staan. Niet voor iedereen was het een afsluiter waarop ze hoopten. Het is intussen al wel bekend dat Jett Rebel een gehyped tiener idool is. Voor vele ‘volwassenen’ was het dan ook lastig om mee te gaan in deze sfeer. Sommigen bestempelden zijn show zelfs als te overdreven en een waste of time. Maar was het ook echt een waste of time? Waarschijnlijk hadden die mensen niet de gehele tijd hun aandacht bij de show, anders hadden ze wel gezien dat Jett Rebel wel degelijk stond te vlammen on stage. En niet alleen, want we zijn ondertussen wel gewend dat Jett Rebel graag muziek maakt met andere muzikanten. Ook op Park City Live werd hier mooi gebruik van gemaakt, want daar waren ze weer: de mannen van DeWolff. Voor fans van zowel DeWolff als Jett Rebel was dit een match made in heaven. Maar ook de mensen die nog wat twijfels hadden over de muzikale kunsten van Jett Rebel konden niet ontkennen dat dit toch wel degelijk van hoog niveau was. Ach, er valt nog zoveel meer over te zeggen, maar is er iets wat nog niet gezegd is? Misschien wel. Jett Rebel: we zijn gewoon super blij dat jij gewoon je zelf bent!

Zon, regen, rock en dance. Je zou bijna kunnen stellen dat Park City Live 2015 niks ontbrak. De sfeer was gemoedelijk en de line up was beter dan ooit. Park City Live 2016 is al een feit, maar wat het zal brengen, dat weet nog niemand. Maar gelukkig is het nog niet zo ver, want nagenieten van een heerlijk festival weekend is immers net zo leuk als uitkijken naar de volgende editie.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort, Maxazine.nl

Deel: