De Canadese R&B-ster The Weeknd brengt op vrijdag 28 augustus zijn nieuwe album ‘Beauty Behind The Madness’ uit. Zijn huidige single  en ex-3FM Megahit ‘Can’t Feel My Face’ is het eerste, officiële geluid van het nieuwe studioalbum, dat vanaf nu vooruit te bestellen is via iTunes.

Het jaar is pas halverwege en zijn album moet nog verschijnen, maar The Weeknd mag al spreken van een succesvol jaar. Begin dit jaar scoorde de 25-jarige singer-songwriter/ producer wereldwijd een grote hit met het broeierige nummer ‘Earned It’ afkomstig van de soundtrack van de film ‘Fifty Sh ades Of Grey’. In de Verenigde Staten kreeg de single drie keer de platina status, verbleef het 27 weken in de Billboard Hot 100 en ‘Earned It’ werd met meer dan drie miljoen zoekopdrachten het meest gezochte nummer wereldwijd op de mobiele applicatie Shazam. In Nederland werd ‘Earned It’ bekroond met de dubbel platina status. Ook was The Weeknd te horen op Ariana Grandes hit ‘Love Me Harder’. De zanger schreef dit duet samen met de Zweedse topproducer Max Martin en sloeg met deze track zijn kenmerkende brug tussen pop, dance en R&B.

Momenteel is Abel Tasfaye, zoals in het paspoort van The Weeknd geschreven staat, in de internationale hitlijsten terug te vinden met het nummer ‘Can’t Feel My Face’. De single kwam in 33 landen binnen in de Top 5 waaronder dat van Canada, Australië, Zweden en Denemarken. Het duidelijk door Michael Jackson geïnspireerde ‘Can’t Feel My Face’ wordt door USA Today en de Amerikaanse website Radio.com getipt als ‘Beste Nummer Van 2015’.

Het album ‘Beauty Behind The Madness’ is de opvolger van ‘Trilogy’ uit 2012 en ‘Kiss Land’ uit 2013. Zijn eerdere werk en de talloze remixes die hij tussentijds maakte, leverden The Weeknd grote bekendheid op. Niet alleen bij critici en het publiek, ook vielen de bijzondere producties in de smaak bij mede-artiesten. Zo werkte de zanger/ producer samen met Pharrell Williams, Drake, Wiz Khalifa, SIA en Arianda Grande.

Deel: