De Ierse zanger Hozier heeft vandaag uit handen van 3FM-DJ Domien Verschuuren een gouden award ontvangen voor zijn debuutalbum ‘Hozier’. Dit gebeurde voorafgaand aan zijn optreden op het Rotterdamse North Sea Jazz Festival. Later dit jaar, op 27 november, keert Hozier terug naar Nederland voor een optreden in Carré. Dit concert was binnen enkele minuten uitverkocht. Vorige week werd aangekondigd dat de zanger op 25 januari naar de Heineken Music Hall komt.

Hozier, die momenteel in de hitlijst staat met zijn single ‘Someone New’, scoorde vorig jaar e en wereldhit met het nummer ‘Take Me To Church’. In Nederland kreeg de single acht keer de platina status. Het indrukwekkende pamflet tegen de kerk en homohaat wordt gezien als hét nummer van 2014. Het leverde de 25-jarige Andrew Hozier-Byrne internationale bekendheid op: de zanger won tal van belangrijke internationale muziekprijzen waaronder de European Border Breakers Award voor ‘Beste Album’ en twee Amerikaanse Billboard Music Awards in de categorieën ‘Beste Rock Nummer’ en ‘Beste Rock Artiest’. ‘Take Me To Church’ kreeg ook een nominatie voor ‘Beste Song’ tijdens de prestigieuze Grammy Awards.

Het album ‘Hozier’ verscheen vorig jaar in oktober. In thuisland Ierland kreeg het debuutalbum zes keer de platina status. In Canada en Groot-Brittannië werd het album bekroond met de platina status en in de Verenigde Staten kreeg ‘Hozier’ een gouden award.

Hozier zal in november en januari weer in Nederland zijn voor twee concerten. Op 27 november zal hij optreden in een uitverkocht Carré in Amsterdam. En op 25 januari in de Heineken Music Hall.

Deel: