Op 10, 11 en 12 juli vindt in Rotterdam het veertigste North Sea Jazz festival plaats. De NTR warmt kijkers zondag alvast op met een ode aan het festival.

Deze veertigste editie van het North Sea Jazz Festival belooft opnieuw veel muzikale hoogtepunten. Op het podium staan onder anderen Mary J. Blige, Tony Bennett & Lady Gaga, John Legend, Jamie Cullum, Lionel Richie, Emeli Sandé, Gary Clark Jr. en Alabama Shakes.
>h2>Terugblik

Voor er nieuwe muziekgeschiedenis geschreven wordt, blikt de NTR zondag terug op vier decennia North Sea Jazz Festival. “Meer dan 2.000.000 bezoekers wandelend over het festivalterrein, 6000 concerten van zwetende en hard werkende muzikanten en dat alles verdeeld over 120 festivaldagen; dat is de som van North Sea Jazz aan de vooravond van de veertigste editie”, schrijft de NTR aan de vooravond van het festival.

Verhalen en muziek

Alle reden voor een ode. Winfried Baijens neemt kijkers daarom vanuit de North Sea Jazz Club in Amsterdam mee in de rijke geschiedenis van het festival. En het kan niet anders of deze ode staat bol van verhalen én bovenal muziek. Onder anderen Hans Dulfer, Jett Rebel, Sven Figee en Giovanca zijn te gast. De NTR belooft bovendien bijna twee uur lang ‘de mooiste jazz, dampende funk en stampende soul’.

Muzikale reis door 40 jaar North Sea Jazz, 23:00 – 00:45 uur, NPO 3

Deel: