Sophie Hunger komt op 6 december voor een extra concert terug naar Nederland. Ze zal dan te zien zijn in het Utrechtse TivoliVredenburg. Afgelopen maand gaf de Zwitserse singer-songwriter al twee succesvolle shows in Patronaat en Rotown in het kader van haar recent verschenen studioalbum ‘Supermoon‘.

‘Supermoon’ is alweer het vierde studioalbum van Sophie Hunger en is geproduceerd door John Vanderslice (Death Cab for Cutie, Spoon, St. Vincent). Ze laat hierop een inventieve, speelse en avontuurlijke mix van jazz en (indie) pop met een rauw randje en verrassende wendingen horen. Een aanpak die ook op haar voorgaande werk terug te horen is en het typisch avontuurlijke geluid van de Zwitserse kenmerkt.

Vrolijk swingende en opzwepende liedjes wisselen elkaar af met meer ingetogen, meeslepende en soms wat donkere songs. En of ze nu in het Engels, Frans of Duits zingt, ze is er uitstekend in geslaagd om indrukwekkende liedjes te schrijven die ongeacht de sfeer, heerlijk weg luisteren, een verslavende uitwerking hebben, en live op het podium een grote impact achterlaten.

In 2008 debuteert Sophie Hunger met ‘Monday’s Ghost’, dat in haar thuisland meteen op 1 binnen komt in de Album Charts. In 2010 brengt ze “1983” uit gevolgd door ‘The Danger of Light’ uit 2012 en de live registratie ‘The Rules of Fire’ uit 2013. Ze wint verschillende prijzen waaronder de Swiss Award en het Franse Prix de la Création Musicale. Ook staat ze op verschillende grote internationale festivals zoals Glastonbury en tot tweemaal toe op Eurosonic, en deelt ze het podium met o.a. Bob Dylan.

Deel: