Het album ‘Pass It On’ van Douwe Bob is gisteren binnengekomen op de hoogste positie in de Album Charts. Het is de eerste keer dat de Amsterdamse zanger met zijn album op nummer één terechtkomt. Douwe Bob: “Ik heb gewoon gemaakt wat ik mooi vind en dat je daarmee de nummer één-positie behaalt, betekent heel erg veel voor mij.”

Vanaf vandaag is op Vevo ook een speciale video-versie van het album te zien. Voor dit video-album werkte Douwe Bob samen met de Haagse Kernkoppen en productiebedrijf Starsquid. Zij vertaalden de twaalf nummers van het album naar passende videoclips, die gisteravond werden gelanceerd tijdens een voorvertoning voor zijn fans in de Amsterdamse bioscoop Rialto.

Op ‘Pass It On’ appelleert Douwe Bob aan een gevoel dat sterk leeft onder zijn generatiegenoten. “Deel je inzichten, je spullen, diensten, waarden, muziek en gedachtegoed. Maar vooral de liefde, “aldus Douwe Bob.“In deze roerige tijdens is het verleidelijk om te kiezen voor cynisme, maar met wat je bent, hebt en vindt, kun je juist heel veel voor elkaar betekenen”. De 22-jarige zanger brouwt op de opvolger van zijn debuut ‘Born In A Storm’ uit sixties- en seventiespop, folk en rock zijn eigen geluid. Van het sprankelende titelnummer ‘Pass It On’, naar het op Northern Soul leunende ‘Sweet Sunshine’ (zijn nieuwe single) tot een eigentijdse, akoestische ‘protestsong’ als ‘Fine Line’.

Deze zomer is Douwe Bob met zijn begeleidingsband te zien op meerdere festivals waaronder Vestrock (Hulst), Dijkpop (Andijk) en Schanspop (Siddeburen). Vanaf 17 oktober staat een uitgebreide clubtour door Nederland op de agenda, waarbij Douwe Bob onder andere De Oosterpoort in Groningen, Het Paard in Den Haag en Paradiso in Amsterdam aan doet. Daarnaast geeft Douwe Bob regelmatig intieme, akoestische optredens in zijn eigen Fool Bar op een geheime locatie in Amsterdam. Bezoekers kunnen deze speciale sessies enkel op uitnodiging bijwonen via Douwe Bob’s social media-kanalen.

Bekijk hieronder nieuwe single ‘Sweet Sunshine’:

Deel: