La Truite Magique – het kleinschalige zomerfestival dat plaatsvindt in een betoverende vallei in de Ardennen – heeft een aantal nieuwe bands aan haar affiche toegevoegd. Het gaat om Douglas Firs (BE), God Damn (UK), Het Zesde Metaal (BE), Mon-o-Phone (BE), Rob Heron & Tea Pad Orchestra (USA), Yellowstraps (BE). La Truite Magique vindt plaats vrijdag 14, zaterdag 15 en zondagmorgen 16 augustus 2015 in Tavigny, vlakbij Houffalize.

LaTruiteMagiqueNiet zomaar een muziekfestival
Organisatoren Bob Muileboom & Henja Govers zijn passiemensen. Half werk staat niet in hun woordenboek. Toen ze in Tavigny verliefd werden op de streek, duurde het niet lang of ze hadden een afgeleefd hotelletje op de kop getikt. Bob: ”Ik stond daar bij die snelstromende rivier achter het hotel, tussen die grote bomen. En het overviel me: We blijven hier en gaan geweldige artiesten in deze vallei uitnodigen.” Bob stopte als bassist van Peter Pan Speedrock. Met creatieve duizendpoot Henja creëerde hij muziekhotel La Truite d’Argent – uniek in zijn soort. En in de maand augustus wordt met Tom Ketelaar, programmeur van de Eindhovense poptempel de Effenaar, de kroon op het muziekjaar gezet: La Truite Magique. Dit jaar kan de bezoeker alweer de tweede editie van dit bijzondere festival meemaken.

Eén camping, twee podia.
Met een camping op de site, kan een bezoeker drie dagen verdwijnen in de magische sfeer om daarna opgeladen en met bonzend hart terug de drukte van het bestaan in te trekken. Met een onvergetelijke energierijke herinnering op zak. Optredens vinden plaats ofwel in de Magical Stage, een circustent waar al eens geblazen of gefeest mag worden. Ofwel zorgt de Forest Stage, gebouwd met resthout, voor een razend intieme sfeer. Op deze plek kronkelt muziek doorheen de bomen. Elke ochtend wordt de bezoeker getrakteerd op akoestische ontbijtconcertjes in open lucht of op verrassende locaties. Dat hoort nu eenmaal bij een uitgebreid festival ontbijt. Op die manier worden de houders van een Magic Combi Ticket tot in de puntjes verwend.

La Truite Magique ziet het klein
Er zijn 600 drie daagse Magic Combi Tickets (entree, camping, ontbijt) en 400 dagtickets beschikbaar (entree). Daarmee is het groot genoeg om de bezoeker het gevoel te geven dat hij wel degelijk op een festival zit, en niet op een privéconcert. Maar het blijft klein genoeg om hem/haar de kans te geven om op drie dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken – inclusief de aanwezige muzikanten. La Truite Magique is een afgelegen dorp van levensgenieters waar het heerlijk vertoeven is en dat spijtig genoeg maar 3 dagen duurt. Gelijkgezinden die op een magische locatie nieuwe muziek ontdekken, vergezeld van (h)eerlijke creatieve keuken van culinair artiest André Amaro en de beste streekbieren; ziedaar de essentie van ‘La Truite Magique’.

Line-up:
Afterpartees (NL), Belle of Louisville (NL), Birds That Change Colour (BE), Champs (UK), Douglas Firs (BE), God Damn (UK), Het Zesde Metaal, Herman Brock Jr. (NL), Man From The South (NL), PAUW (NL), Moaning Cities (BE), Mister & Mississippi (NL), Steve Gunn (USA), Tubelight (BE), Mon-o-Phone, (BE), Belle of Louisville (NL), Rob Heron & Tea Pad Orchestra (UK), Yellowstraps (BE), zZz (NL)

De komende maanden wordt de rest van de line-up en randprogrammering bekend gemaakt. Dus houdt onze website in de gaten!

Deel: