Vandaag is officieel de derde en laatste headliner bekend gemaakt voor het Glastonbury Festival. De Britse band The Who zal op zondag 28 juni het festival afsluiten. En niemand minder dan Paul Weller zal tijdens het optreden van The Who optreden als special guest.

paul wellerDit betekend wel dat er het één en ander wordt gewijzigd in de tourschema’s van beiden artiesten. Zo wordt het concert dat The Who op 1 juli in de Ziggo Dome zou geven verplaatst naar een dag later. En Paul Weller zou op die zondag eerst optreden op het Parkpop festival in Den Haag. Maar dat optreden werd vanochtend gecanceld.

The Who touren vanaf deze maand door Amerika en Europa ter ere van hun 50 jarige jubileum. In 1964 verscheen hun eerste single ‘Zoot Suit/I’m the Face’. Afgelopen najaar verscheen het verzamelalbum ‘The Who Hits 50’. Het is overigens niet de eerste keer dat Roger Daltrey en Pete Townshend (de twee overgebleven leden van de band) op Glastonbury optreden. In 2007 sloten zij het festival ook af.

Deel: