St. Germain is terug! 20 jaar na zijn debuut met ‘Boulevard‘ en 15 jaar na zijn laatste album ‘Tourist‘ komt de invloedrijke St. Germain op 9 oktober 2015 terug met een nieuw studioalbum. Op 10 november zal hij naar Nederland afreizen voor een concert in de TivoliVredenburg in Utrecht. De eerste single is het zomerse ‘Real Blues’. De vocalen worden verzorgd door de legendarische Lightnin’ Hopkins.

unnamedSt. Germain (Ludovic Navarre) is een grote naam in de wereld van de elektronische muziek. Hij is een pionier van de “French Touch” en de schepper van intelligente, sensuele en originele deep house. Zijn muziek is een subtiele mix van elektronica met live instrumenten. In de muziek is zijn liefde voor jazz en blues te horen. Deze invloeden worden gecombineerd met hypnotiserende elektronische loops en harmonieuze vocalen.

Het nieuwe album is een kleurrijke, muzikale reis geworden. Voor het album werkte St. Germain samen met verschillende Afrikaanse muzikanten. Er zijn veel traditionele Afrikaanse instrumenten te horen zoals de kora, de balafoon en de ngoni. Deze worden gemengd met gitaren, piano’s, saxofoons en elektronische elementen.

Het single artwork is ontworpen door de bekende street art kunstenaar Gregos. Hij is beroemd geworden met lachende en fronsende 3D gezichten op de muren van o.a. Parijs.

In 1995 bracht St. Germain zijn debuutalbum ‘Boulevard’ uit en in 2000 bracht hij het album ‘Tourist’ uit met daarop de hit ‘Rose Rouge’. Wereldwijd zijn er van dit album meer dan 2,8 miljoen albums verkocht. ‘Tourist’ heeft de multi platina status bereikt in Nederland, Nieuw Zeeland en België en zelfs de diamanten status in Frankrijk. Hij stond op de grootste podia waaronder Coachella, Glastonbury en the Royal Albert Hall. In Nederland nam hij maar liefst drie Edison Awards mee naar huis en in zijn thuisland won hij drie Les Victoires de la Musique Awards.

Deel: