Op vrijdagavond 1 mei is de albumpresentatie bFake en DJ DNA. bFake is een Zuid Afrikaans hiphopduo, bestaande uit de halfbroers ‘PinKie’ en ‘DaBruin’; DJ DNA is onder andere bekend van Urban Dance Squad. De meeste aanwezigen vanavond zijn de mensen die meegewerkt hebben aan de crowdfunding actie die het album heeft mogelijk gemaakt, 107 mensen in totaal, wat de broers ook op elkaars arm hebben getatoeëerd.  De presentatie vindt plaats in Kytopia, voormalig Tivoli Oudegracht.

De samenwerking tussen DJ DNA (Urban Dance Squad), bFake en EJ von Lyrik begint in 2013, tijdens het Kytopia meets Cape Town project, waarbij artiesten van Kytopia samenwerken met artiesten uit Zuid Afrika. Hierop volgend werden in 2014 zes shows geboekt, wat door grote belangstelling uiteindelijk werd uitgebreid tot 26 shows.

Het concert begint met de premiere van de videoclip van de nieuwe single ‘Get in the car’, geproduceerd door M44, die vaker met DJ DNA samenwerkte.

EEJ von LyrikJ von Lyrik die dus eerder samenwerkte met dit project verzorgt het voorprogramma. Ze is door Chuck D. (Public Enemy) al eens genoemd als één van de top vijf female MC’s van de wereld. Ze maakt veel contact met het publiek, en combineert rap met een hele fijne soulstem wanneer ze zingt.

 

Hierna komt bFake op. De band krijgt vanuit het publiek een biertje aangeboden, waarna het feest lostbarst. Het is een mix van The Prodigy, Beasty Boys en Die Antwoord, met in sommige nummers een wat meer laid back reggea feel. De sfeer is perfect, het publiek gaat volledig los op het enthousiasme waarmee PinKi en DaBruin de nummers brengen.

Halverwege het concert klimt Frank Wienk, alias Bink(beats) op het podium om percussie toe te voegen aan de liveband die achter de broers staat. De band bestaat verder uit Alexander del Prado, Joost Wesseling, Sam Jones en DJ DNA.

Wanneer het ‘laatste nummer’ geweest is, komen ze uiteraard weer terug voor een toegift, waar EJ von Lyrik met de broers meedoet. Na de toegift van twee nummers kunnen ze het niet laten om nog een laatste keer terug te komen.

bFake is nog tot 20 juni in het land, en speelt onder andere op het bevrijdingsfestival Utrecht in park Transwijk, op 30 mei op Counter Culture festival in Julianapark en op 13 juni staan ze in Tivoli Vredenburg.

Deel: