DeWollf-7

DeWolff zit al weer in een nieuwe mini clubtour en deed zaterdag Utrecht aan. In het kader van de Record Store Day deed men vandaag ook nog 2 instore optredens in Amersfoort en Utrecht.
Eerder werd er al een wolf in Drenthe en Groningen gesignaleerd maar deze wolf uit Limburg is veel gevaarlijker. Deze DeWolff is namelijk verslavend gevaarlijk. Deze aardige bloedhonden hadden een thuiswedstrijd daar ze nu in Utrecht wonen.

Voor het voorprogramma is dat leuk dat De Helling uitverkocht is want al tijdens het optreden van Joe Madman and the Sidewalkers is de zaal al vol.
Een band in dezelfde line up als DeWolff met vele muzikale overeenkomsten. Hun eerste plaat die net uit is werd geproduceerd door Pablo van de Poel. Komt het nu door Pablo dat de band zo veel gelijkenis heeft met hun sound of is het de band zelf die ook in deze sferen verkeerd. De tijd zal het leren het is in ieder geval een passende start van de avond.

DeWollf is inmiddels uitgegroeit tot een zeer succesvolle live sensatie die al menig festival heeft veroverd en in de clubtour komen de DeWolff-8echte wolfkenners aan hun trekken met een lekker lange opwindende show die 100 minuten lang fascineert.  De plaat ‘Grand Southern Electric’ is inmddels al een tijd uit zodat velen de nummers iniddels goed kennen en dat komt de beleving in de Helling dan ook ten goede.
De set start met ‘Evil Mothergrabber’ , ‘Satilla No. 3’, ‘It’s about time’ , ’Stand Up Tall’ Restless Man’ van de nieuwste plaat komen in volle vaart voorbij. Natuurlijk worden ook hun klassiekers ‘Voodoo’, ’The Pistal’ en ‘Gold and Seaweed’ aan het eind van de show niet vergeten. Rustpunten in de show zijn schaars de band houd het gas er goed op en dat wordt door de zaal gewaardeerd. In plaats van “We Want More” worden de toegiften door huilende wolfuitingen aangewakkerd.

Op 1 mei komt hun  live plaat uit getiteld Live & Outta Sight’, maar tijdens de show al verkrijgbaar. Een dubbel cd of op opgenomen in de Melkweg en de Boerderij. De plaat heeft nagenoeg dezelfde nummers als de setlist van vanavond bestaande uit 12 nummers.
S.v.p de plaat op 110 dB afspelen want dat is ook het volume dat live gehanteerd wordt is het advies van hun eigen nieuwe label electrosaurus records waarop het vinyl op wordt uitgebracht.
Na afloop was het dan ook logisch dat er een grote rij bij de stand stond om toe te slaan bij de eerste eigen beheer editie van deze unieke wolven.

Foto’s: Rene Obdeijn – Maxazine

Deel: