De Canadees met Amerikaans-Japanse roots, Jason Nozuka brengt ons zijn derde plaat, Ulysees met hypnotiserende soundscapes die je als luisteraar meevoeren op een betoverende reis. Verder kondigen we de Britse Charlie Cunningham aan, denk aan Nick Mulvey, Ben Howard en Dan Mangan maar dan met een lichte, zeer aangename Spaanse invloed op de muziek.

Justin Nozuka
Alweer bijna tien jaar geleden bracht Justin Nozuka met Holly zijn debuutplaat uit. Sindsdien is er veel gebeurd. Een succesvol tweede album volgde in 2010 met You I Wind Land and Sea, waarna optredens op grote festivals niet uitbleven, onder meer Pinkpop werd veroverd.

Charlie Cunningham
Met zijn manier van gitaar spelen lijkt er veel meer geluid uit het instrument te komen dan mogelijk lijkt. Deze speciale speelstijl deed Charlie Cunningham op in de geboorteplaats van de flamenco: Sevilla. Flamenco in een Brits jasje dat een keur aan melancholische teksten begeleidt.

Adna
Met Run, Lucifer bracht de nog altijd piepjonge Zweedse singer-songwriter Adna (volledig Adna Kadic) al haar tweede album uit. De plaat bevat negen prachtige zwaar aangezette popliedjes met een donker randje. Omgeven door mooie pianoklanken en diepe elektronische elementen doet de muziek onbewust denken aan landgenote Lykke Li en de Deense Broken Twin.

Voorlopige line-up
James Vincent McMorrow
Pokey LaFarge
Justin Nozuka
Gavin James
Causes
Emil Landman
The Wood Brothers
Eriksson Delcroix (Broken Circle Breakdown)
Wendy McNeill
Adna
Aidan Knight
Charlie Cunningham
Chris Smither
The Dustbowl Revival
Luke Jackson
Wink Burcham
Brock & The Brockettes
Rob Heron & The Tea Pad Orchestra
The Cannonball Johnsons

Al jaren wordt op het Naked Song Festival zowel het nationale als internationale neusje van de zalm getoond op het gebied van singer-songwriters. Het festival telt zes podia, van de Grote Zaal tot aan het intieme podium in café Meneer Frits, inclusief Effenaar stage in de 2e foyer en het dakterras bij goed weer.

Foto (c) Eric van Nieuwland, archief Maxazine

Deel: