Sabrina Starke’s recente ode aan inspiratiebron Bill Withers was een ware triomf in haar toch al imposante carrière als een van de meest gevierde soulzangeressen van Nederland. Het album dat ze opnam met het Metropole Orkest vloog over de toonbank en de bijbehorende theatertour met Hammond-funktrio Leslie Nielsen ging in reprise wegens groot succes. Tijdens die tour ontstond een vruchtbare samenwerking met drummer Salle de Jonge, met wie ze in de pen klom en achter de productietafel kroop. Dat werkproces leverde een dozijn nieuwe songs op die na de zomer zullen verschijnen op Starke’s vijfde album. Als voorproefje besloot de zangeres een exclusieve luistersessie te organiseren.

In Studio Helmbreker in Haarlem trakteerde de Rotterdamse slechts 40 genodigden – onder wie rising star Sarah-Jane, neo-souldiva Tasha’s World, rapper Pete Philly, singer-songwriter Gery Mendes en NPO Radio 6-presentatrice Angelique Houtveen op een bijzonder voorproefje. Met haar nieuwe look liet de zangeres zes liedjes horen. Muzikaal droop het van de spannende seventies soul waarin de invloed van Bill Withers opnieuw doorschemerde. In de teksten hield Starke zichzelf een spiegel voor en sneed diverse levensthema’s aan zoals het loslaten van een negatief ego (Leggo of Ego), de wet van aantrekkingskracht (Believing Is Seeing) en genieten van het leven (Milk and Honey). Het huzarenstuk was het spannende ‘Dreamer’ groot leren dromen.

Starke klonk intens en persoonlijker dan we van haar gewend zijn. Haar stem is nog steeds een machtig instrument dat in de verte gelijkenissen oproept met Randy Crawford, Nina Simone en Jill Scott. Starke’s sublieme band bestond uit toetsenist Alexander van Popta (Ntjam Rosie en Re:Freshed Orchestra), gitarist Nick Croes (Ashtraynutz), bassist Hugo den Oudsten (Shirma Rouse), drummer Salle de Jonge (Shirma Rouse en Leslie Nielsen), aangevuld met The Magic Strings. Fans van Sabrina Starke staan een fraai nieuw soulalbum te wachten. Nieuwsgierigen kunnen vanaf vandaag de liedjes ‘Leggo of Eggo’, ‘Believing Is Seeing’ en ‘Dreamer’ via iTunes aanschaffen. Aansluitend ging op Vevo ook de video A Dreamer’s Tale in première waarin deze drie liedjes zijn verwerkt.

Deel: