De Britse indieband Noah and the Whale heeft gisteren laten weten dat ze uit elkaar zijn. Via hun Facebookpagina maakten ze het nieuws bekend.

In het bericht bedanken ze hun publiek van de afgelopen jaren. “We hebben acht schitterende jaren meegemaakt, en we zijn iedereen die ons tijdens die periode heeft gesteund enorm dankbaar”. Zo laat het bericht weten. De leden gaan afzonderlijk van elkaar verder.

Noah and the Whale werd in 2006 opgericht. In 2008 verscheen hun debuutalbum ‘Peaceful, the World Lays Me Down’. Met de single ‘5 Years Time’ kregen ze redelijk airplay. Een ander folkalbum volgde in 2009 met ‘The First Days of Spring’. Maar in 2011 veranderde ze hun koers met het album ‘Last Night On Earth’ dat meer de indierock kant op ging. Hun laatste album ‘Heart of Nowhere’ verscheen in 2013.

Deel: