De Britse zangeres Ellie Goulding domineert wereldwijd de hoogste posities in de hitlijsten met haar single ‘Love Me Like You Do’. Het nummer heeft in 33 landen op de eerste plek in iTunes gestaan. Sinds gisteren staat ‘Love Me Like You Do’ in thuisland Groot-Brittannië bovenaan de officiële UK Singles Chart. Het nummer is afkomstig van de soundtrack van de film ‘Fifty Shades Of Grey’, die afgelopen vrijdag 6 februari uitkwam.

Naast de hitsingle van Ellie Goulding zijn op deze soundtrack ook nummers te horen van Jessie Ware, The Weeknd, Beyoncé en The Rolling Stones. De spraakmakende film, gebaseerd op de boeken van E.L. James, is sinds 12 februari in de bioscoop te zien. De voorverkoop van de bioscoopkaarten brak wereldwijd records.

Met ‘Love Me Like You Do’ scoort de 28-jarige Ellie Goulding haar tweede nummer één-hit in Groot-Brittannië. Haar single ‘Burn’, afkomstig van Gouldings tweede album ‘Halcyon’, behaalde in 2013 de toppositie. In datzelfde jaar werden wereldwijd vier miljoen exemplaren van haar albums ‘Lights’ en ‘Halcyon’ verkocht. Tijdens de BRIT Awards in 2014 nam de zangeres de award voor ‘Beste Britse Artiest’ in ontvangst.

Bekijk hier de videoclip van ‘Love Me Like You Do’:

Deel: