De band bestaat pas sinds vorig voorjaar en nu ligt er al een eerste cd in de winkels. John Weeks komt uit Frankrijk en heeft in de negentiger jaren de podia van Parijs onveilig gemaakt. Hij woont nu in Denver, Colorado en vormt samen met Andras “AC” Csapo’s op Hammond orgel, bassist Curtis Hawkins en drummer Tim “Chooch” Molinario de naar hemzelf vernoemde band.

In deze combinatie komt de gedacht aan Booker T and the MG’s snel op en zo af en toe klinkt die invloed ook wel door, zoals in de opener “All Night”. De cd bestaat uit zeven zelfgeschreven songs. Het spul swingt de pan uit en is een genot om naar te luisteren. Mijn favoriete songs zijn het jazzy “Why Don’t We Sleep On It” en “Devil In My House”, dat mij wat aan Slim Harpo doet denken.

Een puntje van kritiek: de cd is te kort. 31 minuten slechts. Het smaakt gewoon naar meer. (Eigen beheer) (7,5/10)

Deel: