Zondag 1 februari 2015 speelt theatergroep Urban Myth om 14:00 uur de muzikale theaterproductie ‘Kid Dynamite’ in Theater Zuidplein. Het leven en werk van de Surinaams-Rotterdamse jazzlegende Kid Dynamite vormen de rode draad in dit verhaal over verzet en culturele identiteit. Als verstekeling kwam hij in de jaren twintig naar Nederland, speelde in de Tweede Wereldoorlog verboden jazz op Katendrecht en wist daarna ook in de rest van het land furore te maken. Beleef deze middag de Kid Dynamite geschiedenis en geniet van legendarische muziek! Aanvang 14.00 uur.

Het levensverhaal van Lodewijk Arthur Parisius a.k.a. Kid Dynamite neemt het publiek mee terug in de tijd. Waar jazz alleen werd gespeeld in zogeheten ‘Negerclubs’ en werd gedacht hoe donkerder de muzikant, hoe authentieker de muziek. Maar hoe bepaalt je huidskleur je identiteit? ‘Kid Dynamite’ verwoordt op bijzondere wijze de onderbelichte historie over het verzet van Surinamers in de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

De cast bestaat uit de volgende acteurs en musici: Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Thirsa van Til, Mike Libanon, John Serkei, Esgo Heil, Sergio IJssel en Frafra sound met 6 musici, o.l.v. Vincent Henar.

Deel: