Na de succesvolle eerste editie van CityRock Leeuwarden komt er in 2015 natuurlijk een vervolg. Ook dit jaar een hoofdact van formaat én van eigen bodem namelijk de symfonische metalband Epica. Op 7 augustus 2015 zal de groep CityRock Leeuwarden afsluiten met een spectaculair optreden.

Epica wordt in 2002 opgericht door zanger en gitarist Mark Jansen. In de jaren daarna volgt de fanbase van de band gestaag en inmiddels mag Epica zichzelf één van de leidende bands in het female fronted metalgenre noemen.

Vorig jaar verscheen The Quantum Enigma, het zesde album van het zestal. Op deze plaat zocht de band naar een manier om trouw te blijven aan zijn eigen, bombastische geluid, maar tegelijkertijd de fans te verrassen met een verfrissend geluid. Dat deze aanpakt werkt, blijkt uit de reacties op het album. De internationale metalpers prees het album en geen ander album van Epica kwam hoger in de album charts dan The Quantum Enigma.

Op dit moment tourt Epica door Europa ter ondersteuning van het album. De shows zijn iedere avond van hoog niveau en daarom is het ook niet gek dat veel van de concerten uitverkopen. Al met al, reden genoeg om deze topact in augustus naar Leeuwarden te halen!

Op CityRock 2015 zal ook de Nederlandse symfonische-progressieve rockband Stream of Passion opwachting maken. De rest van de line-up wordt binnenkort bekend gemaakt, in totaal zullen er vijf bands spelen op CityRock.

Deel: