Deel 1 van een drieluik met een overzicht van de grootste Nederlandse kanshebbers om dit jaar door te breken bij het grote (festival) publiek. Maxazine geeft vandaag  vijf kandidaten een podium.

1. Charl Delemarre

Hij won al De Grote Prijs Van Nederland mede door de overstap naar de Nederlandse taal. Krachtige teksten in de orde van Maarten van Roozendaal gezongen met de passie van Shaffy brengen hoge verwachtingen met zich mee. De EP ‘De Betekenis’ kreeg al goede kritieken en wacht muziekminnend Nederland met smart af op zijn eerste complete album.

2.Kovacs

Sharon Kovacs stond vorig jaar al op Lowlands, had zelfs al een eigen documentaire op IDFA 2014 genaamd Wolflady. Haar debuut EP ‘My Love’ leverde haar een 3FM Serious Talent Award op. Nu wordt het tijd dat deze zangeres-met-bontkraag het talentenjuk van zich afwerpt.

3. Rondé

Met de enorme hit ‘Run’ op zak ligt het verwachtingspatroon erg hoog in dit muziekjaar voor de studenten van de Herman Brood Acedemie. Het zal ongetwijfeld een mooi festivalseizoen gaan worden voor dit jonge vijftal, maar het belang van een mooie plaat is groter.

4. Lucas Hamming

Met ‘Mojo Mischief’ had Hammimg een van de leukste singles van het afgelopen jaar maar bleef het succes steken bij een Megahit en een tipnotering. De finaleplek in de serie Beste Singer-songwriter Van Nederland was meer dan terecht en is Lucas Hamming een tip voor de aankomende theatertour.

5. Sunday Sun

De tweede reden om Lucas Hamming te bezoeken is Sunday Sun. De gezamenlijke theatertour is bijna te leuk om waar te zijn. De band blijft benadrukken dat het ooit als een geintje begon in een Mexicaans restaurant, maar na het heerlijke album ‘We Let Go’ is van amateurisme geen sprake meer. De single ‘I Call You Honey’ vraagt om meer, meer genieten van de zon.

Deel: