Buckingham maakte recentelijk zijn opwachting tijdens de Travis Smiley show, hij vertelde daar dat het aanstaande album en tournee het laatste zal zijn dat Fleetwood Mac nog gaat doen. “We hebben nog ruim twee jaar, tot het einde daar is zet ik mijn solo activiteiten even in de kast”. Voor hem bracht de terugkeer van Christine McVie nieuw leven in de band. “Met haar aanwezigheid zorgt ze voor meer ruimte”, aldus Buckingham.

Ook bracht Christine een flink aantal nieuwe songs mee die nogal indrukwekkend zijn. “Ze gaf me materiaal mee naar huis. Ik heb er aan gewerkt, liet het haar horen, ze was lyrisch over het resultaat. We gingen de studio in en kwamen naar buiten met een paar van de beste songs die we de afgelopen jaren samen hebben geschreven”.

Desondanks is het einde nabij. De huidige samenstelling van de band startte ruim 40 jaar geleden (Oudejaarsavond 1974) en ondanks diverse echtscheidingen, pauzes en de lange afwezigheid van Christine McVie, heeft Fleetwood Mac de tand des tijds doorstaan. Gedurende die jaren heeft de band 8 studioalbums uitgebracht.

Deel: