Afgelopen vrijdag is op 94 jarige leeftijd country icoon Little Jimmy Dickens overleden. Dickens was bekend van hits zoals ‘A-Sleeping At The Foot Of The Bed’, ‘Life Turned Her That Way’, ‘I’m Little But I’m Loud’ en ‘Country Boy’. Jimmy werd geboren als James Cecil Dickens op 19 december 1920 in Bolt, West-Virginia als oudste van 13 kinderen. In zijn tienerjaren begon hij met zingen en gitaarspelen.

Zijn carrière begon eind jaren 30 toen hij optrad bij radio station WJLS in Beckley, West Virginia. Zijn carrière nam in 1948 een vlucht toen hij een contract tekende bij Columbia Records. Rond deze tijd begon hij ook zijn bijnaam, “Little Jimmy Dickens”, te gebruiken. Hij was namelijk maar 1.50 m lang.

In 1948 werd Jimmy lid van de Grand Ole Opry waar hij nog regelmatig optrad. Zijn laatste optreden was op 20 december om zijn 94e verjaardag te vieren. Hij was het oudste lid van de Grand Ole Opry. In 1983 werd hij opgenomen in de Country Music Hall Of Fame.

Op 25 december 2014 werd Dickens in het ziekenhuis opgenomen na een beroerte. Hij overleed op 2 januari 2015 na een hartstilstand.

Deel: