Doherty was in behandeling in de Hope Rehab kliniek voor zijn langlopende heroïne verslaving. De Daily Mail schrijft dat Pete de kliniek heeft verlaten nu hij de strijd tegen zijn verslaving heeft gewonnen en dat hij met de Libertines bandleden in de studio is op een geheime strand locatie.

Simon Mott, project manager van de kliniek bevestigd dat Doherty is vertokken na het voltooien van zijn behandelplan. Ook onthult hij dat Pete twee maal heroïne kreeg toegestuurd en daardoor een terugval heeft gehad begin december na toen al 2 maanden clean te zijn geweest.

“He received a lot of fan mail which we searched before handing it over,” zegt Mott. “Sadly, on two occasions, we intercepted drugs we had to destroy. It sickened me that there are such disgusting people out there who would go to such lengths to sabotage his treatment.”

Doherty zegt zelf dat zijn drugsvrije tijd hem creatiever heeft gemaakt. “Long before drugs, it was music that would raise my spirits or just make me want to live or believe in something.
It’s a great new drug, being clean. It’s not really a drug at all – it’s finding myself. Drugs don’t make you more creative and one of the great things about being clean is that I’ll be able to fulfill that side of things (my creativity) … I feel as if something inside me is shifting.”
Zo verklaart Doherty.

Doherty hoopt te worden begeleid door een medewerker van de kliniek wanneer hij op tour gaat met de Libertines. Ook is hij van plan een fonds op te zetten om andere te helpen met de behandeling in de Hope Rehab kliniek.

Onlangs bezocht Carl Barât zijn bandmaat in de kliniek en vertelde aan NME dat het duo 5 nieuwe nummers had geschreven voor het derde album van The Libertines. De band tekende onlangs een platencontract met Virgin EMI en zullen later dit jaar een album uitbrengen.

Deel: