Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zaterdag 27 december : Komatsu en Candybar Planet/ 013 Tilburg

Het recept voor een avond stevige stonerrock afgemixt met flink wat groove en geserveerd door twee topbands uit Eindhoven

Komatsu is een nog jonge band uit de lichtstad en heeft sinds de release van de debuutplaat ‘Manu Armata’ uit 2013, live al veel indruk gemaakt.  Al eerder speelde ze op Speedfest waar mr stoner himself John Garcia van Kuyss als special guest met de band meezong. De vier heren Mo Truijens Stephan gitaar en zang, Quint Martijn gitaar en zang,  Mansvelders bas en zang en Jelle Tommeleyn  op drums spelen een lekkere mix van stoner  en metal met een vette groove.  De plaat kreeg hoge ratings van o.a. Aardschok en Lust for Life. Live doet de band daar dus nog meerdere scheppen bovenop met nog meer groove, vuiger en harder.

Candybar Planet is een stoner- hardrock formatie en was al een begrip in de jaren 1994 tot 2002. Na een periode van stilte keren de heren weer terug en pakken met z’n drieën de muzikale draad weer op. Met het nieuwe album “Timelapse” uit 2013 lijkt de band alleen maar sterker te zijn geworden. Ook hun live performance is er een die er mag wezen: snoeihard, rete strak en tegelijk met veel gevoel gespeeld. Met een mix van oude en nieuwe nummers en met de sterke vocalen en het stuwende basspel van Richard Plukker, gitarist Murphy van Oijen en drummer Koen Rijnbeek heeft Candybar Planet (opnieuw) een sterke live reputatie opgebouwd.

Meer info en kaarten: http://www.013.nl/

Deel: