Na de bevestiging van Muse (12 juni), Robbie Williams (13 juni) en de Foo Fighters (14 juni) heeft de organisatie bekend gemaakt dat de Nederlandse singer-songwriter Dotan ook van de partij zal zijn tijdens Pinkpop 2015. Op woensdag 25 februari 2015 zal traditiegetrouw in poptempel Paradiso in Amsterdam de rest van de line-up bekend gemaakt worden. De voorverkoop start op zaterdag 28 februari. Pinkpop 2015 vindt plaats op 12, 13 en 14 juni op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf.

De naam van Muse ging al eerder in de rondte doordat ze voor andere Europese festivals al werden bevestigd. Momenteel werkt de band aan de opvolger van hun vorige album ‘The 2nd Law’ uit 2012. Tijdens de bijbehorende tournee gaf de band al een regulier concert op de weide van Werchter. In Nederland speelden de band tijdens deze tournee in de Ziggo Dome en de Amsterdam Arena.

Voor Robbie Williams is het niet de eerste keer dat hij op Pinkpop zal optreden. In 1999 deed hij er ook al een optreden. Het optreden op Pinkpop 2015 zal onderdeel uitmaken van zijn nieuwe tournee die in maart 2015 van start zal gaan. De nieuwe tournee is ter promotie van zijn nieuwe album ‘Under The Radar Volume 1’.

Ook voor de Foo Fighters is het niet de eerste keer dat ze Landgraaf komen verblijden met een optreden. De band onder leiding van Dave Grohl stond eerder al in 2008 en 2011 op Pinkpop. Recentelijk brachten ze hun album ‘Sonic Highways’ uit, verwacht wordt dat ze hiervan een aantal tracks ten gehore zullen gaan brengen.

Foto (c) Hans Kreutzer, archief Maxazine.nl

Deel: