Sting maakt zijn debuut op de planken in de door hem geschreven Broadway-musical ‘The Last Ship’. Tot en met 10 januari is de Britse artiest op de planken te zien in de rol van kapitein Jackie White. Met het schrijven van de musical ‘The Last Ship’ is een langgekoesterde wens van Sting in vervulling gegaan. De officiële soundtrack van de Broadway-musical verschijnt op vrijdag 12 december.

‘The Last Ship’ is een heel persoonlijk project voor Sting. De inspiratie voor de muziek en teksten haalde hij uit zijn jeugd. Sting groeide op nabij de scheepswerven van Wallsend. Vorig jaar bracht de Britse artiest zijn elfde studioalbum ‘The Last Ship’ uit. Enkele nummers van dit album zijn terug te horen op de musical-versie van de soundtrack die door de originele Broadway-cast is ingezongen. Het nummer ‘What You Say Meg?‘ staat ook als bonus-track op het album in een versie gezongen door Sting.

De verhaallijn van de musical ‘The Last Ship’ is geschreven door de veelgeprezen John Logan. Het speelt zich af in de Engelse havenstad Wallsend, waar een hechte gemeenschap met hart en ziel bouwt aan indrukwekkende schepen. Wanneer de toekomst in gevaar komt, besluiten de mannen van Wallsend het heft in eigen handen te nemen en van hun grootste droom werkelijkheid te maken.

Deel: