Op 20 december vinden de finales plaats van de Grote Prijs van Nederland. Dit jaar is er competitie in de genres ‘band’ en ‘singer-songwriter’. De Grote Prijs van Nederland is de grootste en langstlopende muziekcompetitie van Nederland. De competitie is actief sinds 1983 en sindsdien zijn er een aantal bekende winnaars geweest, zoals Junkie XL, Typhoon, Brainpower. Maar ook singer songwriters, zoals winnares van 2013 Sofia Dragt, Eefje de Visser, Marike Jager en Yori Swart.

De Grote Prijs begint met een open inschrijving, waarna een combinatie van een jury en een publieksstemming er in een aantal stappen voor zorgen dat er uiteindelijk een winnaar van de Grote Prijs, en een publiekswinnaar overblijven.

Dit jaar zijn de finalisten voor de categorie bands:
Leeways
Valour Up Twice
Lakshmi
My Blue Van (CJP wildcard)
Fenn (CJP wildcard)
Try Acrobatics (publieksfavoriet)

En in de categorie singer-songwriter:
Iris Penning
Charl Delemarre
Jeanne Rouwendaal
Nana Adjoa (CJP wildcard)
A Brighter Light (CJP wildcard)
Chelsea & Boudewijn (publieksfavoriet)

De finale voor singer-songwriter vindt plaats in Paradiso om 14.00 uur. De finale voor de categorie bands vindt om 19.30 uur plaats in De Melkweg. Beide finales kosten € 13,50 (excl. servicekosten) in de  voorverkoop. Voor kaartverkoop, en ook om via internet nog op je favoriet te kunnen stemmen, moet je zijn op de website van de Grote Prijs van.

Deel: