Herberg de Troost, zeg maar de tweede band van Rowwen Hèze-frontman Jack Poels, bestaat vijf jaar en ze vieren hun eerste lustrum met een aantal optredens. De serie shows krijgt de naam ‘Groente en Fruit’ mee, naar de gelijknamige nieuwe plaat die binnenkort verschijnt. De eerste single heet ‘Lieve Herfst’ en komt ook binnenkort al uit.

Vorig jaar speelde Herberg de Troost de reprise van ‘Rijstwafels met Pindakaas’ in de Mèrthal in Horst. De shows waren volledig uitverkocht. Dit jaar wil de band terug naar het begin, naar de oorsprong. Plaats van handeling: de tuinbouwloods in Kronenberg.

Herberg de Troost-concerten staan bekend om de intieme setting en de warme douche vanaf het podium. Ook is het zo dat de aankleding elk jaar prachtig is en dat over alle details is nagedacht. Misschien is die intieme sfeer wel belangrijker dan ooit. Herberg de Troost wil dit jaar terug naar de sfeer van die eerste editie in Broekhuizenvorst.

Dat betekent veel staanplaatsen, hangplekken en minder zitplaatsen. Een ongedwongen sfeer met meer lucht in het programma en meer ruimte voor verrassingen, zowel op het podium als ernaast. Frisheid en spelplezier spatten van het podium. Dat is Herberg de Troost anno 2014

De muziek en in het bijzonder de nieuwe EP ‘Groente en Fruit’ is de rode draad van de show. Aangevuld met oudere Herberg de Troost-‘classics’ en enkele verrassende covers. En tuurlijk zijn er weer speciale gasten.

Donderdag 18 december, zaterdag 20 december, zondag 21 december, maandag 22 december en dinsdag 23 december treedt Herberg de Troost op in de tuinbouwloods in Kronenberg.

Deel: