Lelystad (Underground), Eindhoven (Effenaar) en Rotterdam (Rotown) zijn achtereenvolgens de steden waar dit jaar het reizende winterfestival Stille Nacht neerstrijkt op 20, 21 en 22 december. De Nederlandse 60’s psych revelatie Jacco Gardner (foto), singer-songwriter Luke Sital-Singh en The Veils frontman Finn Andrews, zijn gezamenlijke namen van het festival, dat dit jaar voor het eerst ook in Rotterdam zal plaatsvinden. Naast deze gezamenlijke artiesten, zal elke stad een eigen line-up, met o.a. Michael Prins in Lelystad, Oscar and the Wolf in Eindhoven en Sue The Night in Rotterdam.

Hieronder de bekend gemaakte line-up per stad (meer namen volgen binnenkort):

Lelystad | zaterdag 20 december
Line up: Finn Andrews (The Veils), Jacco Gardner, Michael Prins, Emil Landman, Luke Sital-Singh, Mad About Mountains,
Aanvang: 20:00
€ 23,50 / € 26,50 (deur)

Eindhoven | zondag 21 december
Line up: Oscar and the Wolf, Finn Andrews (The Veils), Jacco Gardner, Luke Sital-Singh, Kovacs, Tears & Marble, I Am Oak, Emil Landman, Mad About Mountains
Aanvang: 16:00
€ 20,00 (vvk) / € 25,00 (deur)

Rotterdam | maandag 22 december
Line up: Finn Andrews (The Veils), Jacco Gardner, Luke Sital-Singh, Broeder Dieleman, Sue The Night en Mad About Mountains
Aanvang: 18:30
€ 25,00

Over festival Stille Nacht
Singer-songwriters, americana en indiepop, Stille Nacht verzamelt een rijke mix van kwaliteitsartiesten uit deze genres en zet ze neer in een winterse maar warme setting; letterlijk van kerk tot container of huiskamer, maar ook in de organiserende poppodia Underground (Lelystad), Effenaar (Eindhoven) en Rotown (Rotterdam). Met de kerstdagen om de hoek, en Sinterklaas weer naar huis, zijn dit de ideale dagen voor een namiddag en avond Stille Nacht. In 2014 was het in Poppodium Underground ontstane festival – dat dit jaar voor de 5e keer plaatsvindt – genomineerd voor een ijzeren podiumdier als beste festival van Nederland, samen met o.a. Le Guess Who en Best Kept Secret.

Voor de volledige line up, kaartverkoop en meer info, zie de websites van de drie podia. De voorverkoop van Festival Stille Nacht is reeds begonnen.

Foto (c) Hans Schoo/Maxazine

Deel: