Latin grootheden van over de hele wereld vliegen zaterdag 15 november naar Groningen om De Oosterpoort om te toveren in een aangenaam exotisch eiland vol (inter)nationale salsa- en latin muziek. Jose Alberto ‘El Canario’, Tomi y su Timbalight, Grupo Tamicos en Fearless zijn de eerste bevestigde namen van de Latin Dance Night 2014 in De Oosterpoort Groningen.

Jose Alberto ‘El Canario’
Met de komst van Jose Alberto ‘El Canario’ haalt de Latin Dance Night een van de meest beroemde salsazangers van de afgelopen dertig jaar naar Groningen. Jose Alberto en zijn orkest Mercadonegro bezorgen hun publiek een aangename ervaring met onstuitbare ritmes variërend van Merengue tot Salsa. De Peruaanse klassieker ‘Chabuca Granda’ en de swingende Salsa van ‘Flor de la Canela’ zijn voorbeelden van nummers die zij voor de luisteraar in petto hebben. Een niet te missen kans om ‘El Canario’ live te zien!

Tomi y su Timbalight
Bandleider Tomás Sotolongo Fuentes (Tomi) is niet alleen een gedreven zanger, maar ook arrangeur en componist. Vanuit zijn klassieke (opera)achtergrond heeft hij allerlei verschillende muziekstromingen verkend, om zich uiteindelijk te ‘settelen’ in de Cubaanse salsa. In 2002 is hij geëmigreerd naar België, waar hij al snel naam maakte als zanger bij verschillende bands, zoals Grupo Doble Impacto, Grupo Contrabando en La Excelencia. In zijn nieuwe band Tomi y su Timbalight heeft hij zich omringd met maar liefst 10 topmuzikanten afkomstig uit Cuba, België en Duitsland.

Grupo Tamicos
In 1985 kwam zanger Luthson Inesio met een koffer vol Caribisch repertoire naar Amsterdam. Met zijn machtige, diepbronzen stem en de ‘heavy duty’ ritmegitaar had hij op Curaçao al veel roem geoogst. In Nederland formeerde hij in 1990 de groep Tamicos, die sindsdien met veel succes overal in Nederland heeft opgetreden. Het programma bestaat uit een gevarieerde swingende cocktail van het Caribische repertoire. Antilliaanse invloeden, swingende Cubaanse salsa, merengue en calypso van de West Indies. Onweerstaanbare dansmuziek, maar ook stijlvolle bolero’s en bachata’s voor een tropische ‘ambiente’.

Fearless
De jonge band Fearless bevat een mix van muzikaal talent, energie en creativiteit. Deze achtkoppige formatie speelt zouk, soca, merengue, reggae en Surinaamse muziek. Fearless stond al in het voorprogramma van zangeres Giovanca en reggae artiest Ziggi Recado. De single ‘Mek Prisiri’ is hun eerste eigen muzikale creatie.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €35,- (excl. servicekosten) en zijn te koop via: kassa De Oosterpoort Groningen, Trompsingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & de-oosterpoort.nl

Latin Dance Night
Zaterdag 15 november, 20:00 – 03:00 uur
De Oosterpoort, Groningen
Kaarten: €35,- (excl. servicekosten)

Deel: