In de herfst komt Ellen Foley naar Europa, ze zal in de Benelux een aantal concerten gaan geven waarvan vier in Nederland. De concertserie is ter gelegenheid van haar nieuwe album ‘About Time’. Na 30 jaar pakt ze de draad weer op met het maken van een album gevolgd door een aantal optredens in de USA,Canada en Europa. Iedereen kent haar natuurlijk nog van de song ‘Paradise by the dashboard light’ van Meatloaf. Zij zong in die classic hit de vrouwelijke stem.

In de clip was ze niet te zien toen werd er een stand in gebruikt met “betere” looks. Toch wist ze daarna (1977-1980) een succesvolle carrière te maken met een aantal mooie rockplaten. We kennen haar van de hits ‘We belong to the night’ en ‘What’s a matter baby’. Het album ‘Spirit of St. Louis’ is ook ongekend daar op deze plaat de Clash meespeelde. Haar vriend was in die tijd Mick Jones van the Clash.

Inmiddels is ze 63 jaar en lijkt het dat ze in de nadagen van haar carrière zit. Niets in minder waar! De recensies van het net uitgekomen album (pas haar vierde) zijn zeer goed. Het album ‘About Time’ is een mix van roots en power ballads. Gelet op de omvang van haar repertoire zullen alle bekende hits zeker voorbij komen. Dus weer even oefenen hoe die songs ook al weer gingen zodat er meegezongen kan worden.

Vrijdag 14 november 2014, Zalencentrum Bruinsma, Stadskanaal.
Vrijdag 21 november 2014, Muziekcentrum Schaaf, Leeuwarden.
Zaterdag 22 november 2014, Manifesto, Hoorn
Zondag 23 november 2014, Luxor Live, Arnhem.

Deel: